Sportske vesti Sve vesti

U čast Mistera

U icu održan prvi međunarodni dečji festival „Trofej Radomir Antić“

RAJEVAC: Bili smo kao braća

Užice je iznedrilo brojne sjajne fudbalere i sportiste, ali sigurno je najveće ime među njima Radomir Antić. Zato ga moramo sačuvati od zaborava. Mislim da je 2010. godine bila jedinstvena siguracija u svetu, da smo u isto vreme nas dvojica koji smo praktično iz istog mesta vodili dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Verovatno je da niko više nikada neće sa takvim uspehom trenirati Barselonu, Atletiko i Real! Bili smo kao braća. Od njega sam mnogo naučio, stalno sam ga slušao i jednostavno za sve mu hvala! Njegov lik i delo će ostati trajno . Užice je grad koji ga je voleo, koji ga je uvek prihvatao  i gde je on najradije dolazio.

U Užicu je održan prvi Međunarodni dečji festival „Trofej Radomir Antić“ . Festival je okupio 1200 mališana, uzrasta od 7 do 12 godina iz 90 klubova iz Crne Gore, Severne Makedonije, BiH i Srbije. Organizatori su prezadovoljni jer su svi gosti iz Užica otišli svojim kućama sa prelepim uspomenama

U dva dana takmičenja bilo je kao u košnici. Mališani, ali i po neka dama u njihovim redovima hteli su da se dokažu i pokažu na terenu. Bilo je svega, i radosti, golova, poneka suza zbog poraza ili neodbranjenog gola, a u finalnim utakmica bilo je čak i izvođenja jedanaesteraca. Deca su silno želela pobedu na prvom turnir nazvanom po legendi Radomiru Antiću. Cilj turnira je da se promoviše sport među mladima, zdrav način života i timski duh.

Od prvog trenutka „Trofej Radomir Antić“ je imao podršku gradskih čelnika, koji su odmah prepoznali značaj manifestacije:

– Promocija sporta među mladima, promocija zdravog načina života, timski duh i sve prave moralne vrednosti koje bavljenje sportom donosi, jedini su razlog zbog kojih smo prihvatili inicijativu Sportskog saveza Užice i doneli odluku o pokroviteljstvu ove manifestacije koja je od posebnog značaja za naš grad. – rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice je izrazio zadovoljstvo što je turnir u veoma kratkom roku dobro organizovan i što je okupio veliki broj dece:

– Uspeli smo za nešto manje od mesec dana da obezbedimo sredstva i da napravimo ovaj turnir da izgleda ovako veličanstveno. Svako dete koje je došlo odnelo je prelepe uspomene iz Užica.

KRASIĆ: Postao sam
bolji čovek uz Antića

Radomir Antić je učinio velike stvari za svetski fudbal, za mene lično period sa Antićem je i najbolji u mojoj karijeri. Uz Radomira Antića sam postao i bolji čovek i bolji igrač. Trofej Radomir Antić je sjajna ideja

Milan Čabrić član Organizacionog odbora Festivala je takođe zadovoljan :

– Ovo je zaista jedinstven turnir koji je posvećen velikanu kakav je Radomir Antić. Prezadovoljan sam kako je sama manifestacija počela, svi timovi koji su se prijavili za učešće su stigli na vreme, utakmice su krenule po rasporedu, nemamo ni najmanjih problema a i vreme nas je poslužilo, tako da je zadovoljstvo potpuno. Posebno zadovoljstvo pričinjavaju ovi mali fudbaleri  i njihovi osmesi na licu.

Organizovati ovakav jedan turnir nije ni malo lako. Ali Čabrić ističe da nije teško kada se ima dobra podrška:

JOVANOVIĆ: Nedostižan i neprevaziđen

Počastvovan sam i presrećan što se došlo na ideju da se kroz dečji fudbalski festival sačuva uspomena na velikana kakav je bio Radomir Antić. Kao trener Reala, Barselone, Atletika i naravno reprezentacije Srbije ostaće nedostižan i neprevaziđen.

– Moram da istaknem da su sve strukture grada Užica dale maksimalnu podršku, na čelu sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević, Sportski savez Užica i ljudi iz GFK Sloboda, i JP Veliki park. Zaista su svi dali doprinos da ovo izgleda danas ovako kao što izgleda. I još bih dodao da je ovo dečja manifestacija, zdravlje dece nam je na prvom mestu, bezbednost dece takođe, napravili smo i raspored prikladan tome da nemamo u isto trenutku svu decu na terenu, već da svi selektivno odigraju svoje utakmice, pa da napuštaju i da idu prema svom smeštaju. Blizina Zlatibora koji je sam po sebi mamac koji nudi puno sadržaja , ostavili smo im prostora i da obiđu sve to tako da mogu da naprave lepe uspomene i iz Užica i čitavog Zlatiborskog kraja.

MILIJAŠ: Ljudska i trenerska veličina

Jako sam srećan što se došlo na ideju za jednim ovakvim turnirom da se ne zaboravi prevashodno jedna takva ljudska veličina, a onda takav trener o kome ne treba trošiti reči, on je nedostižan u tome.

Među gostima su i ekipe iz Severne Makedonije, tačnije iz Strumice:

– Prvi put dolazimo ovde u Užice i nadam se da će nas pozvati i sledeće godine. Utisci su fantastični, smeštaj i hotel na Zlatiboru su idealni, tako da i deca i mi uživamo. Ovakvi turniri puno znače deci, pre svega da se druže, da se upoznaju, da igraju fudbal i to nam je cilj – kaže Vasko Todorov trener „Akademija Pandev“

Promoteri na Festivalu su Ilija Zavišić, Radmilo Ivančević, Milovan Rajevac, Nenad Milijaš, Miloš Krasić i Milan Lane Jovanović

Zorica Đoković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.