Sve vesti

„TURNIR PRIJATELJSTVA“ U SARAJEVU

Asocijacija sportskih novinara Bosne i Hercegovine organizovala je u Sarajevu „Turnir prijateljstva“ sportskih novinara u malom fudbalu i Samit posvećen borbi protiv huliganizma, kome je prisustvovao Mirsad Kebo, potpredsednik Federacije BiH. Srbju su na konferenciji predstavljali Slobodan Igrutinović, generalni sekretar USNS-a, a Predrag Milinković je u prestonici BiH boravio kao član Izvršnog komiteta Asocijacije sportskih novinara Evrope (AIPS Evropa).

Sarajevo-2Problem nesportskog ponašanja navijača prisutan je u svim zemljama regiona i za odlučnu borbu protiv te pojave u društvu, potrebna je sveobuhvatna akcija države, pravosudnih organa, klubova, ali i „sedme sile“ koja je često svedok nemilih scena na stadionima i dvoranama. Profesionalnim izveštavanjem i kritikom onih koji u lancu odgovornosti ne obavljaju svoj posao kako treba, novinari će alarmirati javnost i doprineti efikasnijoj reakciji.

Ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na turniru u malom fudbalu, pošto je pobedila Makedoniju sa 6:1, Crnu Goru sa 6:3 i domaćina sa 4:0.  Početni udarac na takmičenju izveo je Safet Sušić, proslavljeni jugoslovenski fudbaler i selektor Bosne i Hercegovine. Za najboljeg igrača proglašen je Mirko Bunjevčević (Srbija), koji je ujedno sa Ivanom Ivanovićem (Crna Gora) podelio prvo mesto na listi strelaca (šest golova). Iza Srbije na „Turniru prijateljstva“ plasirali su se BiH, Makedonija i Crna Gora.

Sarajevo-3Dodela pehara i zahvalnica obavljena je u hotelu „Holivud“ u prisustvu legendarnog Ivice Osima i uglednih zvanica iz Fudbalskog saveza BiH. Našu novinarsku reprezentaciju u futsalu predvodio je Ivan Radulović sa TV Arena, a u timu su bili još: Marko Radojković, Aleksandar Kostić, Željko Bajić, Bojan Pavlović, Bojan Milinović, Milovan Vukićević, Vladimir Tokanović i specijalni gost Mirko Bunjevčević.

Predstavnici udruženja sportskih novinara ove četiri zemlje Sinan Sinanović, Veselin Drljević, Boško Trpeski i Slobodan Igrutinović dogovorili su se da naredni sastanak i turnir održe u Ohridu 2014, dok će godinu dana kasnije domaćin sličnog takmičenja biti Srbija.

Sinan Sinanović i njegovi saradnici Almir Šećkanović, Emir Delić i drugi, perfektno su organizovali ceo događaj u Sarajevu i gostima omogućili da se osećaju kao kod kuće. Novinari iz okolnih zemalja imali su priliku da na stadionu „Grbavica“ gledaju prvenstvenu utakmicu između Željezničara i Veleža, koja je završena rezultatom 1:0 za domaćina.