Nagrade Sve vesti

Tijana Bošković i Zurabi Datunašvili najbolji u izboru našeg udruženja

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković i svetski šampion u rvanju Zurabi Datunašvili proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2022. godini u tradicionalnom izboru našeg udruženja.

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljene su i godišnje novinarske nagrade, a sve prisutne su najpre pozdravili državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, a svečanosti je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog sveza Srbije Goran Marinković.

Zlatni mikrofon pripao je Milošu Krivokapiću (RTS), a Zlatno pero je Branko Spasojević (Sport klub). Nagradu Zlatna kamera dobio je Senad Župljanin fotograf iz Novog Pazara, a nagradu „Branka Prelević“ Milena Kovačević (Vesti).

Priznanje za ekskluzivni TV prilog, intervjue sa NBA zvezdama, dobili su novinari Arene sport Dejan Karović i Milan Caković, dok je Aleksandar Miletić nagrađen za najbolju televizijsku priču „S ljubavlju iz Fuenlabrade“ i izdavački poduhvat u elektronskim medijima „Najlepši dan života“. Predrag Bajić i studenti fakulteta za sport nagrađeni su za knjigu „Biti četvrti” kao izdavački poduhvat u pisanim medijima, a dopisnik godine je Dušan Jocić (Mocart sport) iz Niša.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Stefan Tanasić (Mocart sport), a u elektronskim medijima David Radanović (Arena sport). Reportažu godine „Najbliži životu od svih ljudi“ o navijačima Argentine u Kataru napisao je Aleksandar Gligorić (Mocart sport), dok je za ekskluzivnu vest „Pešić precrtao Teodosića“ nagrađen Đorđe Matić (Mocart sport).

Nagrade za životno delo dobili su Ratko Pavlović (Politika), Vojin Veličković (Sportski žurnal), Mihajlo Antić (Sportski žurnal), Miroslav Nešić (Radio Beograd) i posthumno Vlastimir Ignjatović (Sport) i Petar Lazović (RTS).

Svi nagrađeni dobili su poklone kompanija Sterling i Siptrejd, prijatelja Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je Studentsko odmaralište Beograd za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak sa punim pansionom na Zlatiboru u trajanju od pet dana.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.