Sportske vesti Sve vesti

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u atletici

Evropsko prvenstvo u atletici

Evropsko prvenstvo u atletici

Danas je u Beogradskoj areni počelo Evropsko prvenstvo u atletici, a predsednik Evropske atletske federacije, Sven Arne Hensen, zvanično je otvorio kontinentalni šampionat u dvorani.

Ovo takmičenje je najprestižnjie i najvažnije u našem kalendaru posle Evropskog prvenstva. Čast je održati ga u Beogradu. Srbija i Beograd imaju zančajno iskustvo u organizovanju sportskih dogadjaja. Evropska atletika je veoma zahvalna na vrednom radu. Svima želim puno sreće i da dožive zabavno i nezaboravno prvenstvo – rekao je Hansen na ceremoni

Prvi čovek Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo i čast zbog toga što je Beograd domaćin tog velikog takmičenja.

Zahvaljujući izvanredmo, rezultatima naših atletičara, ‘kraljica sportova’ se u Srbiju vratila u punom sjaju. Atletičari postali sportski uzori mladima i uspesi koje su postigli, postavili su Srbiju na sportsku mapu sveta. Oni inspirišu i ujedinjuju – kazao je Jevrosimović.

Po njegovim rečima, Beograd je spreman.

Izuzetna čast je to što je Beograd izabran. Za nas je trka već počela. Sa uzbu dočekujemo sportiste i posetioce i iskreno se nadamo da će im boravak ovde ostati u najlepšem sećanju. Učinićemo sve da se svi osećaju kao kod kuće i da ‘kraljica sportova’ dobije ono što joj pripada kraljevski tretman – rekao je Jevrosimović.

Evropsko prvenstvo je počelo danas i trajaće tri dana.

(Foto: MN Press)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.