Saradnja će biti još više konkretizovana činjenicom da će sajt Udruženja sportskih novinara Srbije postati sportski portal, a da će studenti sa studijskog programa Sportsko novinarstvo dobiti priliku da objavljuju svoje najbolje novinarske radove na ovom sajtu.

Petar Denda

– S obzirom da naši studenti rade mnogo praktičnih radova, najbolji tekstovi koji se budu radili kroz nastavu moći će da se objave na sajtu usns.rs. To će biti neka vrsta nagrade, ali i dodatnog motiva za naše studente, prilika da među budućim kolegama ali i sportskim redakcijama budu prepoznati još tokom studija.Takođe, pružićemo mogućnost našim studentima da preuzmu inicijativu, daju predloge za teme, da dodatno pišu, tako stiču dodatnu praksu i na taj način spoje lepo i korisno – objasnio je prof. dr Radivoje Petrović.

Idejni tvorac celog projekta Petar Denda istakao je da će sajt Udruženja imati najbrojniju redakciju koju će činiti 250 sportskih novinara, koji su članovi Udruženja, a da će osnovni postulat u radu biti kvalitet:

– Nije nam cilj da se takmičimo sa drugima u dnevnom informisanju i aktuelnim vestima, već ćemo se vuše baviti „sporovoznim“ temama, da probamo da zaličimo na nekadšanji Tempo, samo u elektronskoj formi. Nedavno sam održao predavanje studentima Sportskog novinarstva na Fakultetu za sport, najbiljima među njima podelio legitimacije Udruženja, a za najkvalitetnije tekstove tih studenata takođe će biti mesta na našem portalu – rekao je između ostalog u izjavi za Sportski žurnal u najavi  čitavog projekta Petar Denda.