Nagrade Sportske vesti Sve vesti

Studenti Fakulteta za sport su najbolji mladi sportski novinari Srbije

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je još jednu potvrdu izuzetno kvalitetnog rada. Čak četvoro studenata ove školske ustanove našlo se među dobitnicima godišnjih nagrada Udruženja sportskih novinara Srbije. Na ponos i čast Fakulteta za sport posebno služe priznanja koja su dodeljena u kategorijima najboljih mladih novinara u štampanim i elektronskim medijima.

Đorđe Samoilović, apsolvent na studijskom programu Sportsko novinarstvo, proglašen je za najboljeg mladog novinara u štampanim medijima. Već nekoliko godina Đorđe sa velikim uspehom, uz znanje koje je stekao na Fakultetu za sport, radi u Večernjim novostima.

Isto priznanje, ali u kategoriji elektronskih medija dobio je novinar TV Arena sport Dejan Karović, takođe apsolvent ovog fakulteta na studijskom programu Sportsko novinarstvo. Priliku da radi na TV Arena sport, Karović je dobio na osnovu poslovno-tehničke saradnje koju Fakultet za sport ima sa ovom medijskom kućom. Zahvaljujući toj saradnji osim Karovića na TV Arena sport angažovana su još trojica studenta: Ivan Miletić, David Radanović i Aleksandar Filipović.

U kategoriji za najbolju sportsku priču, nagrada je otišla u ruke Aleksandra Miletića dugogodišnjeg novinara dnevnog lista Politika, koji je na master studijama na studijskom programu Menadžment u sportu, za dokumentarni film „Skok“ o Nataši Kovačević.

Naravno, novinari su za najbolju sportistkinju izabrali karatistkinju Jovanu Preković, aktuelnog olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona. Jovana je na četvrtoj godini na studijskom programu Trener u sportu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.