Sportske vesti

Golman sveštenik: Paroh u crkvi, bedem među stativama

Blagoje Gavrilović (33) je sportista za divljenje. Pre svega jer je izvanredan golman koji je igračku karijeru započeo u kraljevačkoj Slogi. Kasnije se oprobao u još nekim klubovima sa područja Kraljeva, odnosno Raškog okruga.

– Kao i većina klinaca i ja sam prošao fudbalsku školu Sloge, gde sam nastupao za sve mlađe selekcije – kaže Blagoje Gavrilović. – Potom sam kao stariji omladinac, a kasnije i senior igrao za ekipu Bana iz Raške, bio sam u Metalcu i pre dolaska u Crnkocu, branio sam boje fudbalskog kluba Braća Vuković iz Lađevaca.

Za ovaj tim Blagoja vežu lepe uspomene. Bio je kapiten i uporedo je igrao fudbal i završio Bogosloviju.

-To mi je bilo i ostalo životno opredeljenje. Moj otac Petar je nekoliko decenija radio kao sveštenik u ovom kraju. I on je zaljubljenik u sport. Pored redovnog posla prisustvovao je utakmicama, ne samo kluba u kome sam igrao, već i klubova nižih i viših rangova sa ovog područja. Tu je i moj brat Karađorđe koji je takođe igrao fudbal, ali je kasnije odabrao jedan sasvim drugi posao – dodao je Blagoje.

U međuvremenu Blagoje je postao sveštenik i velika želja je bila da u parohiji zameni svog oca, što se ipak nije desilo.

-Dobio sam službu u selu Ražana kod Kosjerića, gde sam ubrzo registrovamn za Crnkosu, člana A lige Zlatiborskog okruga. Zbog obaveza nisam bio redovan na treninzima, međutim u idućoj sezoni eto mene među stativama.

Njegov odlazak podigao je na noge skoro celo selo. Stanovnici ove parohije i ljubitelji fudbala, želeli su da pošto-poto zadrže svog vrsnog golmana. To je bila svojevrsna potvrda kakav je dubok trag ostavio na „oba fronta“ Blagoje Gavrilović – na terenu i u crkvi, u svom selu Cvetke.

-To mi naravno godi, ali neka se pravila moraju poštovati. Ostaje žal, jer su se u međuvremenu zbili događaji koji su me ražalostili. Tu pre svega mislim na smrt oca Petra, a zatim i na istupanje iz takmičenja mog bivšeg kluba Braća Vuković u Moravskoj zoni. Ipak, život ide dalje.

Za ovog golmana saznao je i donedavno golman Crvene zvezde Damir Kahriman.

-Bio sam gost kod Kahrimana, koji mi je prošle godine poklonio dva para rukavica. Tom prilikom obišli smo i stadion „Rajko Mitić“.

Blagoje sada živi i radi u selu Ražana sa suprugom Jelenom, ćerkom Teodorom i sinom koji nosi dedino ime – Petar. On sigurno neće imati dilemu, kojim će se poslom baviti kad odraste.

Stojan Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.