Sportske vesti Sve vesti

Stari asovi ulepšali oproštaj svog saborca

Stonoteniski klub Goč iz Vrnjačke Banje ima dugu tradiciju. Nekoliko decenija nadmeću se u ligama koje organizuje Stonoteniski savez Srbije ali uporedo pomno prate rad onih čije vreme tek dolazi. Mlade poštuje ali ne zaboravlja ni one koji su dali veliki doprinos da klub dobije pravi imidž.

Tako je bilo i prošlog vikenda. U velelepnoj sportskoj hali Vlade Divac upriličen je i oproštaj od aktivnog igranja poznatog asa sa ovih prostora i kluba Goč Nenada Neše Rakića. Predsednik STK Goč Zoran Martinović je, kao i uvek do sada, bio glavni organizator ovog, slobodno se može reći, spektakla sporta za zelenim stolom.

– Želeli smo na ovaj način da odamo priznanje našem dugogodišnjem igraču koji je i te kako zaslužan za uspehe koje je klub postigao u prethodnim godinama.  Zaslužio je, a mi smo na turnir pozvali sadašnje aktivne igrače i one koji su takođe godinama harali u ovom sportu – kaže Martinović.

Naravno bio je zadovoljan i slavljenik.

– Zaista sam ganut pažnjom ljudi iz mog kluba. Kao igrač odlazim ali ću i dalje biti uz one koji brinu o klubu. Zahvalan sam i svima onima koji došli na ovaj turnir, ovo druženje, i time svima nama učinili veliko zadovoljstvo – rekao je Rakić.

A za zelenim stolom takmičenje u četiri starosne kategorije uz učešće tridesetak stonotenisera. U konkurenciji seniora pehar je pripao Branislavu Smiljkoviću iz Kruševca. U kategoriji od 60-70 godina pobedio je Beograđanin Živko Basarić dok je njegov sugrađanin Mirko Jelača bio neprikosnoven o konkurenciji igrača od 70 do 80 godina. U konkurenciji igrača starijih od 80 godina prvi je bio Đuro Čučković iz Novog Sada.  

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.