Sportske vesti Sve vesti

Srbija i Letonija domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice

KSS logo

KSS logo

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas u Pragu da će Srbija i Letonija biti domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine.

Utakmice dve grupe igraće se u Nišu i Zrenjaninu, dok će se druge dve igrati u Letoniji. Završnica šampionata Evrope igraće se u Beogradu, a promoterka Evropskog prvenstva biće Nataša Kovačević.

Moram da zahvalim predsedniku KSS Predragu Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću što su mi pružili priliku da pokušam da pomognem da naša zemlja dobije organizaciju EP. To je zaista velika stvar. Takodje, ogromna je čast biti u istoj prostoriji sa takvim košarkaškim imenima. Svi zajedno smo dali sve od sebe i sve je prošlo kako treba. Srce mi je puno što ćemo 2019. godine biti organizatori Evropskog prvenstva – rekla je Kovačevićeva, navodi se u saopštenju.

Srbija je u konkurenciji za dobijanje domaćinstva dve grupe ali i završnice turnira pobedila Rusiju.

Verujem da je Srbija ponudila mnogo bolje i kvalitetnije uslove od Rusije. Već od ovog momenta počinje priprema i realizacija organizovanja jednog takvog dogadjaja. Sigurna sam da će Srbija odlično uraditi veliki posao – zaključila je Kovačevićeva.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.