Aktivnosti

Sportski novinari Srbije izrazili saučešće kolegama u Brazilu

fk

Udruženje sportskih novinara Srbije uputilo je telegram saučešća Udruženju sportskih novinara Brazila povodom tragedije koja je zadesila fudbalski klub Šapekoense. Pad aviona u Kolumbiji tragično se završio za 71 osobu, a među putnicima su bili igrači i treneri tog kluba i čak 21 novinar. Naše kolege i sportisti putovali su u Medeljin na utakmicu Kupa Libertadores.

Izvršni odbor AIPS Evrope (Asocijacija sportskih novinara Evrope) takođe se obratio predstavnicima „sedme sile“ najveće latinoameričke države rečima: „Ovo je tužan trenutak za fudbal i sportske medije. Nadamo se da će naše kolege u Brazilu ostati jaki kao nikad od sada“.

USNS i AIPS Evrope zamolili su u telegramu Andersona Maju Nogeiru, predsednika Udruženja sportskih novinara Brazila da izraze saučešća prenese porodicama nastradalih i rukovodstvu fudbalskog kluba.

Avion je pao uoči sletanja u Medeljin, drugi po veličini kolumbijski grad. Prema prvim informacijama preživelo je 6 putnika – tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade. Istraga će utvrditi šta je izazvalo tragediju – tehnički kvar, ljudska greška ili nedostatak goriva?

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.