Aktivnosti Sve vesti

Piri – Džentlmen novinarstva

komemoracija2

Komemoracija povodom smrti Radomira Jeremića doajena jugoslovenskog i srpskog sportskog novinarstva održana je u press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. U prisustvu supruge Dušice, sina Zorana i ostalih članova najuže porodice i njegovih kolega, od čuvenog Pirija oprostili su se Jovan Sekulić, njegov dugogodišnji saradnik iz „Sporta“ i bivši predsednik Udruženja sportskih novinara Jugoslavije i Predrag Milinković, predsednik USNS-a.

Radomir Jeremić imao je karijeru za ponos, bio je sportista, član atletske reprezentacije Jugoslavije u disciplini 3000 metara stiplčiz, jedan od najboljih poznavalaca „kraljice sportova“ među pripadnicima „sedme sile“. Izveštavao je sa devet Olimpijskih igara, sedam Mediteranskih igara i velikog broja svetskih i evropskih šampionata u atletici, ali i drugim sportovima. Funkciju generalnog sekretara Udruženja sportskih novinara Jugoslavije obavljao je od 1992. do 2006. godine.

komemoracija3

Predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara Đani Merlo, izveštač italijanske „Gazete delo sport“ je napisao:

„Piri je bio moj saborac sa atletskih takmičenja. Divan čovek, profesionalac, džentlmen sportskog novinarstva.“

Janis Daras, predsednik AIPS Evrope i Čarls Kamenzuli generalni sekretar, uputili su telegram saučešća porodici:

„Radomir Jeremić je bio rudnik informacija, iskustva i posvećenosti svetu sporta i sportskog novinarstva. Primer i ogledalo ove profesije. Budite uvereni da će uvek ostati u mislima naših članova iz 49 udruženja sportskih novinara Evrope.“

Veliki tekst povodom smrti čuvenog srpskog novinara objavljen je na sajtu AIPS-a.                 (link: https://www.aipsmedia.com/2016/11/18/19896/media-serbia-aips-europe-farewell)

Sahrana Radomira Jeremića Pirija biće održana u njegovom održana u njegovom rodnom selu Lanište kraj Jagodine u subotu 19. novembra u 12 sati.

(Foto: Nenad Negovanović)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.