Sportske vesti Sve vesti

Sportisti Čačka pod lupom Ace Stefanovića

Promocija knjige u gradu na Moravi

U gradskoj skupštini Čačka održana je promocija knjige „Čačanski sportisti govore“ doajena sportskog novinarstva profesora Aleksandra Stefanovića.

– Među mnogim novinarskim poslovima koje je Stefanović radio posebno mesto zauzima serija televizijskih emisija „Sportske legende Čačka“. Za TV Čačak osmislio je uredio i vodio 25 televizijskih emisija o poznatim čačanskim sportistima i sportskim radnicima – piše u predgovoru knjige koji je napisao Svetislav V. Maković.

Sve je to pretočeno u pisano delo koje je nedavno ugledalo svetlost dana.  Svoje mesto najpre u tv novelama a potom i u knjizi imali su, između ostalih, košarkaš Mišović, fudbaler Radonjić, bokser Kiković, motociklista Vukajlović, karatista Rajičić, biciklista Dostanić. stonoteniser Pejak…

– Prvu emisiju na televiziji a potom i u knjizi posvetio sam legendi čačanske i srpske košarke Radmilu Mišoviću.  Posle toga prikazano je još 24 likova istaknutih sportista našeg grada. Bile su to rado gledane emisije – kaže autor Aleksandar Stefanović.

Ovaj izdavački poduhvat pomogli su i mnogobrojni prijatelji a zlatni donator bila je kompanija Mocart sport – Beograd. Pokrovitelj izdanja bio je, ako bi drugi, Grad Čačak. Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić rekao je da je zadovoljan što su tv emisije i sada knjiga naišle na dobar prijem i da će se grad Čačak i dalje truditi da pomogne ovakve poduhvate. Veliki udeo u organizaciji promocije imalo je i Udruženje sportskih novinara Čačak na čelu sa predsednikom agilnim Predragom Kovačevićem.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.