Aktivnosti Sve vesti

„Sedma sila“ za zelenim stolom

Sportski novinari regiona zapadne Srbije ne znaju za predah. Pored velikih obaveza koje imaju prateći sportska zbivanja u svojim gradovima uvek nadju vremena i za neobavezna ali i korisna druženja.

Sve je počelo u Vrnjačkoj Banji, nastavljeno je u Čačku, zatim na Zatiboru pa u Gornejm Milanovcu, Ovčar Banji… Sredimom oktobra sportski poslenici okupili su se u Požegi a domaćin druženja bio Zoran Vujović novinar radio Požege.

Ovoga puta rešili smo da obogatimo ova naša okupljanja. Pored razgovora i obilalazaka pojedinih znamenitosti rešili smo da se oprobamo i na „bojnom polju“. Dogovor je bio da se održi nadmetanje u stonom tenisu – kaže Vujović.

Posle dobrodošlice stonoteniseri su krenuli u prelepu sportsku halu gde su već bila postavljena tri stola. Posle izvlačenja parova počeli su žestoki mečevi. Svi su uzeli rekete u ruke. Igralo se po sistenu svako sa svakim – po bod sistenu. Bilo je devet takmičara iz Užica, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Čačka i Požege.

Posle dvočasovnog takmičenja asovi zelenog stola  krenuli su na „drugo poluvreme“ u obližnji restoran. Najuspešnijima su uručene diplome. Prvo mesto osvojio je Zoran Kanački (Užice), drugi je bio Stole Petković (Kraljevo) a treći domaćin Zoran Vujović (Požega). Nagrade je uručila Zorica Djoković jedina predstavnica lepšeg pola.

Novinari toga dana ipak, nisu mpgli bez onih redovnih obaveza. Otišli su na gradski stadion i odgledali meč Srpske lige grupa Zapad Sloga – Borac (Čačak). Posle svega pao je i dogovor da naredno druženje, uz recimo neki drugi sport, bude u Užicu. Ali o tom potom.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.