Aktivnosti

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA LJUBLJANE

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković organizovao je prijem za članove Izvršnog komiteta Unije sportskih novinara Evrope (UEPS) koji su boravili u prestonici Slovenije krajem oktobra i počekom novembra. Osvedočeni ljubitelj sporta, koji je bio predsednik Rukometnog saveza Slovenije u vreme najvećih uspeha njihove reprezentacije, istakao je da je uvek imao vrlo korektnu i profesionalnu saradnju sa sportskim novinarima.

Predstavnici „sedme sile“ tokom boravka u Ljubljani obišli su sportski centar „Stožice“ i prisustvovali su promociji Evropskog prvenstva u košarci koje će se održati 2013. u Sloveniji.

Na sastanku Izvršnog komiteta UEPS-a bilo je reči o rešavanju problema sa kojima se suočavaju sportski novinari i posebno radio reporteri u Španiji i Francuskoj. Najavljeno je da će novi Statut Unije sportskih novinara Evrope biti donet početkom 2013. godine, kada će se izvršiti preregistracija u Švajcarskoj.

Odlučeno je da UEPS pored tradicionalnih godišnjih nagrada najboljim sportistima Evrope, dodeljuje i priznanje za najtalentovanijeg mladog reportera na „starom kontinentu“. Ta nagrada biće uručena u saradnji sa AIPS-om (Svetska asocijacija sportskih novinara).

Potvrđeno je da će se naredni sastanak Izvršnog komiteta održati u Beogradu od 19. do 21. maja naredne godine, a da će pre toga sredinom aprila u Sočiju biti organizovan Izborni Kongres AIPS-a.

Odličan domaćin druženja novinara u Ljubljani bio je Rok Tamše, predstavnik Slovenije u Izvršnom komitetu UEPS-a.

Sastanku su prisutvovali predsednik asocijacije Janis Daras (Grčka), generalni sekretar Čarls Kamenzuli (Malta) i članovi: Lev Rosošik (Rusija), Filip Barker (Velika Britanija), Hans Joakim Cvingman (Nemačka), Ginter Pfajslinger (Austrija), Eldar Ismailov (Azerbejdžan), Džimi Mekgi (Irska) i Predrag Milinković (Srbija).

Nedostajali su samo Murat Agdža (Turska) i Žan Pol Savar (Francuska).