Aktivnosti

AIPS OSUDIO BOMBAŠKI NAPAD NA MARATONCE

Međunarodna asocijacija sportskih novinara (AIPS) na Kongresu u Sočiju najoštrije je osudila bombaški napad koji se desio na maratonu u Bostonu kada je poginulo troje i povređeno više od 140 ljudi.

Sochi 2013Sportski novinari iz celog sveta zahtevaju da se idejni tvorci i realizatori ovog teroristiočkog čina što pre pronađu i procesuiraju. Nije to bio samo napad na nedužne ljude koji su došli da se takmiče ili da pruže podršku maratoncima, već  brutalan atak na sport i njegove vrednosti.

Na 76. Kongresu AIPS-a u Rusiji prisustvuje i predstavnik Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković. Na kontinetalnoj sekciji Milinković je promovisao Beograd u kome će se od 20. do 22. maja održati naredni sastanak Izvršnog komiteta Unije sportskih novinara Evrope, čiji je član.

Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sportski savez Srbije podržali su sastanak Izvršnog komiteta UEPS-a u Beogradu.

Predstavnik Udruženja sportskih novinara Rumunije uručio je poziv našoj organizaciji da od 8. do 12. jula 2013. u gradu Busteniju, učestvuje na međunarodnoj Konferenciji posvećenoj borbi protiv ilegalnog klađenja u sportu. Tokom Konferencije biće održan turnir sportskih novinara u malom fudbalu.

Kongres u Sočiju otvorio je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.