Sve vesti

PREMINUO IVICA KAJDOČI

Naš dragi kolega, dugogodišnji novinar Radio Subotice Ivica Kajdoči, preminuo je u ponedeljak 25. maja u Subotici posle kraće bolesti. Ivica Kajdoči rođen je 1946. u Bajmoku. Jedan deo profesionalne karijere proveo je u vojnoj službi i u tom periodu proglašen je počasnim građaninom Kraljeva za humani gest spasavanja poplavljenih prilikom izlivanja reke Ibar 1967. godine.
Kajdoči
U Radio Suboticu došao je neposredno nakon osnivanja 1970. i ostao sve do penzionisanja 2010. Uglavnom se bavio sportskim novinarstvom, a ostaće upamćen po sjajnim prenosima fudbalskih utakmica. Bio je dopisnik jugoslovenskog sportskog lista „Sport“, čak 20 godina pisao je za frankfurstke „Vesti“ na srpskom jeziku. Pamtiće ga i subotički poljoprivrednici sa kojima je svakog vikenda razgovarao u emisiji „Od setve do žetve“.

Ivica Kajdoči je bio idejni tvorac poznatog fudbalskog turnira „Stevan Ćele Vilotič“, koji je iznedrio veliki broj vrhunskih asova, bivših i sadašnjih fudbalera najpoznatijih evropskih klubova. Kao osnivač i predsednik severno-bačke sekcije Udruženja sportskih novinara Srbije, na Skupštini 2012. godine izabran je za člana Izvršnog odbora USNS.

Komemoracija Ivici Kajdočiju održaće se u sredu 27. maja u 13.30 u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Sahrana će biti u 15.30 na pravoslavnom groblju kod Dudove šume.