Sve vesti

SLOBODANU IGRUTINOVIĆU MAJSKA NAGRADA

U Domu Narodne skupštine, održana je svečana dodela Majske nagrade, najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije. Majska nagrada dodeljuje se sportistima, trenerima, funkcionerima i savezima koji su obeležili prethodnu godinu. Jedinstvenost ove nagrade je što se dobija samo jednom u životu. Među laueratima je bio i Slobodan Igrutinović, generalni sekretar Udruženja sportskih novinara Srbije, dugogodišnji novinar i urednik u „Radiju 202“.
majska-nagrada-1a

Nagrada je uručena između ostalog i sportistima Davoru Štefaneku, Tatjani Jelači, Andrei Arsović, Živku Gociću, zatim treneru Aleksandru Đorđeviću i za životno delo Slavku Obadovu i Dušanu Osmanagiću.

– Čestitam našim sportistima na ostvarenim rezultatima prethodne godine, ali još važnije je da oni predstavljaju Srbiju na najbolji način na takmičenjima. Možemo da budemo ponosni na njihove uspehe – rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.
Posebnu zahvalnost Šoštar je uputio predstavnicima medija bez kojih rezultati srpskih sportista ne bi bili ispraćeni na pravi način, kao i Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji pružaju veliku podršku Sportskom savezu Srbije. Pored Slobodan Igrutinovića među nagrađenima u oblasti medija su i snimatelj RTS-a Milanko Đorđević i novinar „Sporta“ Dejan Prlina.

Dobitnik nagrade za životno delo Slavko Obadov od 1962. bavi se borilačkim sportovima i ove godine proslavlja 53 godine u džudou i 43 u sambou. Obadov se zahvalio SSS koji je prepoznao njegov rad u borilačkim sportovima, ali i kvalitet ostalih dobitnika Majske nagrade.
Slobodan Igrutinovic
Za svečanu atmosferu u muzičkom delu programa pobrinuli su se operski pevač Oliver Njego i pop pevačica Jelena Tomašević.

Dobitnici Majske nagrade 2015:
Teritorijalni Sportski savezi: SS Sombora i SS Šapca
Granski Sportski savezi: Kajakaški savez Srbije i Atletski savez Srbije
Sportista sa invaliditetom: Nada Matić
Sportski novinari u elektronskim medijima: Milanko Đorđević (RTS), Slobodan Igrutinović (Radio Beograd 202) Sportski novinar u štampanim medijima: Dejan Prlina (Sport)
Sportista u neolipijskom sportu: Ljubo Jalovi
Pedagoški radnik: Jovan Vukčević i dr Enver Međedović
Sportski funkcioner: Slobodan Popović (ASS), Nenad Petković (član IO Olimpijskog komiteta), Lazar Pilipović (predsednik Nadzornog odbora Saveza za školski sport Vojvodine)
Sportski stručnjak: Miodrag Jotić, Dragoslav Stojković, Aleksandar Đorđević
Sportista u olimpijskom sportu (pojedinačni sport) Davor Štefanek, Tatjana Jelača (Mirković)
Sportista u olimpijskom sportu (ekipno): Živko Gocić, Andrea Arsović
Nagrada za životno delo: Slavko Obadov, Dušan Osmanagić