Sportske vesti Sve vesti

Predstavljena knjiga „Milanovački derbi“

Ovih prazničnih dana na Rudniku, takozvanoj vazdušnoj banji kraj Gornjeg Milanovca, održana je promocija knjige „Milanovački derbi“autora novinara Miloša Savićevića Savićka.

Ovo je zapravo druga promocija posle one koja je organizovana u Gornjem Milanovcu na kojoj su pored fudbalera koji su bili i najveća inspiracija da ova knjiga ugleda svetlost dana, bili ugledni gosti  bez kojih svakako ova saga o derbiju ne bi bila štampana. Sada sam želeo da na mom Rudniku, mojim prijateljima i fudbalskim radnicima predstavim ovo fudbalsko štivo – kaže autor Miloš Savićević.

Na promociji tridesetak onih koji su želeli da prisustvuju predstavljanju knjige koja je, nema sumnje, već naišla na veliko interesovanje. O knjizi je, pored autora,  govorio i istoričar Aleksandar Marušić, koji i te kako ima udela da knjiga bude sveobuhvatna i kada je fudbal u pitanju i kada su udarne bile istorijske činjenice koje su pratile višedecenijsko nadmetanje ova dva kluba.

U ovakvim prilikama neizbežni su i nastupi sa umetničkim sadržajem. Ovoga puta u centru pažnje bili su članovi Ku turno umetničkoj društva „Vidovdan“ sa Rudnika. Izveli su svoj program a svojih pet minuta imao je i Pavle Savićević unuk autora knjige sa dve recitacije „Vaskresenje“ i „Proleće“.

A da sve bude na vrhunskom nivou potrudio se Momčilo Paunović veliki entuzijasta, domaćin zdanja na Rudniku gde je organizovana promocija.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.