Sve vesti

PREDAVANJE IGRUTINOVIĆA NA FAKULTETU ZA SPORT

Slobodan Igrutinović održao je predavanje na Fakultetu za sport u Beogradu na temu „Menadžment bezbednosti sportskih takmičenja“.  Generalni sekretar Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS) pričao je o položaju „sedme sile“ i njihovoj ulozi u stvaranju boljih uslova.

_MG_0145Igrutinović je istakao da sportski novinari imaju veliku ulogu u oblikovanju javnog mnenja, ali i da često ne reaguju prema pravilima profesije. To je posledica nedovoljne edukacije, teške materijalne situacije, pritisaka sportskih funkcionera, sportista i navijača.

Prvslav Plavšić je poput Igrutinovića pričao o ulozi masovnih medija u sprečavanju nedoličnog ponašanja i nasilja na sportskim takmičenjima.

Na veoma posećenoj naučnoj Konferenciji Fakulteta za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla bilo je više od 40 gostiju iz inostranstva. Govorili su Derek Kirkvud, oficir za bezbednost UEFE, Josep Sole iz Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, Roman Lisac, direktor košarkaške Aba lige, Žarko Zečević, dugogodišni generalni sekretar FK Partizan i Dragan Koković profesor Fakulteta za sport