Aktivnosti Sve vesti

PODRŠKA SRBIJI NA KONGRESU U AZERBEJDŽANU

Srbija će i u naredne tri godine imati predstavnika u Izvršnom odboru Evropske asocijacije sportskih novinara (AIPS Evropa) odlučeno je na Kongresu te organizacije u Azerbejdžanu. Potpredsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković dobio je 26 glasova na tajnom glasanju i već u prvom krugu obezbedio mesto u Izvršnom odboru.

BakuAklamacijom je za predsednika izabran Janis Daras iz Grčke, koji je i prethodne 4 godine obavljao tu funkciju. Generalni sekretak kao i do sada biće Čarls Kamenzuli (Malta), a blagajnik Murat Agdža (Turska). Na predlog Kamenzulija odlučeno je da Milinković bude asistent generalnog sekretara. Predstavnik USNS-a je u prethodnom mandatu bio član Izvršnog odbora AIPS Evrope i postao je u međuvremenu član Finansijske komisije AIPS-a (Svetske asocijacije sportskih novinara).

Glasali su predstavnici 37 zemalja. Za 9 mesta u Izvršnom odboru konkurisalo je 17 kandidata, ali se pred glasanje povukla predstavnica Estonije Kristi Kirsberg. Konačni rezultati izgledali su ovako:

David Naert (Belgija) 33 glasa
Lev Rosošik (Rusija) 28
Nastasja Marinina (Belorusija)  27
Predrag Milinković (Srbija) 26
Eldar Ismailov (Azerbejdžan) 24
Marina Vite (Holandija) 24
Mark Ventuljak (Francuska) 23
Ginter Pfajstlinger  (Austrija) 23
Đanfranko Kopola (Italija) 22
Huan Antonio Prieto (Španija) 22
Hans Joakim Cvingman (Nemačka) 17
Džimi Megi (Irska) 16
Nikola Lipovac (Hrvatska) 16
Jirži Jakobže (Poljska) 13
Gintaras Nanartavičius (Litvanija) 10
Filip Barker (Velika Britanija) 9