Nagrade Sve vesti

Ivana Španović i Emir Bekrić za pamćenje

Udruženje sportskih novinara Srbije proglasilo je atletičare Ivanu Španović i Emira Bekrića za najbolje sportiste u 2013. godini. Žiri u sastavu Jovan Tanurdžić (predsednik), Miodrag Stojanović (Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Zoran Marković (RTS), Dragiša Kovačević (SOS kanal), Stevan Kovačević (Radio Beograd) i Aleksandar Stefanović (dopisnik Sporta iz Čačka), odlučio je da prvi put proglasi najuspešnije sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Emir Bekrić je u 2013. osvojio tri zlatne medalje – na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, Mediteranskim igrama i Balkanijadi, kao i bronzu na Svetskom seniorskom prvenstvu u Moskvi. Ivana Španović je osvojila bronzano odličje na Šampionatu sveta u Moskvi, dok je na dvoranskom Prvenstvu Evrope bila peta.

Na istoj sednici u Beogradu dodeljene su i nagrade za najuspešnije sportske novinare, fotoreportere i snimatelje.

Za „Novinara godine“ proglašen je Aleksandar Miletić iz lista Politika, a za „Dopisnika godine“ Miroslav Gavrilović, dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Sada.

Priznanje „Kamera godine“ pripalo je fotoreporteru Sportskog žurnala Dragoslavu Žarkoviću, a nagrada „Branka Prelević“ novinarki Sporta Valentini Spasojević.

Nagrade za „Životno delo“ dodeljene su Vladimiru Stankoviću i Mirku Kovačeviću, a specijalno priznanje za ekskluzivu novinarki TV B92 Nini Kolundžiji.

Žiri je predložio, a Izvršni odbor USNS prihvatio da se ove godine dodeli specijalno priznanje  za „Izuzetan doprinos sportskoj istoriografiji“ Čedomiru Šoškiću, autoru kapitalne monografije „Tenis bez granica“.

Svečano uručenje nagrada biće održano u Skupštini grada 25. decembra 2013. u 15 sati.