Sve vesti

POVERENJE STEFANOVIĆU

Na Izbornoj skupštini Udruženja sportskih novinara grada Čačka (USNGČ), koja je održana 30. avgusta u Ivanjici, jednoglasnom odlukom ponovo je za predsednika izabran profesor Aleksandar Stefanović . Predrag Kovačević obavljaće funkciju sekretara u narednom četvorogodišnjem ciklusu. Treći član Izvršnog odbora biće Mišo Savićević, dopisnik „Sporta“ iz Gornjeg Milanovca.

Novi Nadzorni odbor činiće Aleksandar Maksimović, Raško Nešovanović i Dejan Šoć. Podneti su izveštaji o radu u prethodnom periodu, usvojen je novi Statut koji je usklađen sa aktuelnim zakonom, a najavljene su i brojne akcije. Pored izveštavanja sa sportskih događaja, već sedam godina organizuje se i izbor najboljih sportista grada Čačka i Moravičkog upravnog okruga. Posebno je uspešna saradnja i međusobna pomoć članova na nivou celog okruga.

Aleksandar Stefanović koji je ujedno i podpredsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, upoznao je prisutne članove sa pripremom novog serijala sportskih emisija pod nazivom „Galasport“, kao i sa još nekim idejama u cilju boljeg informisanja javnosti sa sportskih događaja na teritoriji Moravičkog okruga.

Jedinstven zaključak USNGČ je da se i u narednom periodu posebna pažnja mora posvetiti borbi za zaštitu sportskih novinara i novinarstva. Preko USN Srbije zahtevaće se da mediji koji prate sport imaju isti tretman prema dopisnicima, kao i prema članovima redakcija. Mora se prekinuti praksa da dopisnici iz unutrašnjosti Srbije budu degradirani u odnosu na svoje kolege u Beogradu.

Udruženje sportskih novinara grada Čačka  svesno je da među novinarima ima i onih koji svoj posao ne rade kako treba i ne poštuju određena pravila. Stoga, Udruženje sportskih novinara Srbije treba da se bori za izjednačavanje prava novinara iz Beograda u unutrašnjosti, ali i da radi na negovanju i usavršavanju Kodeksa ponašanja novinara na sportskim terenima i van njih.