Aktivnosti Sve vesti

ILHMAN ALIJEV POZDRAVIO UČESNIKE KONGRESA

Predsednik Azerbejdžana Ilhman Alijev organizovao je svečanu večeru za učesnike Kongresa Svetske asocijacie sportskih novinara (AIPS), koji se održava u Bakuu od 27. aprila do 1. maja. Lider zemlje koja će naredne godne biti domaćin prvih Evropskih igara poželeo je dobrodošlicu predstavnicima „sedme sile“ i uspešan rad.

Ilhman AlijevPredsednik Azerbejdžana je posle večere lično pozdravio svakog novinara, što je izazvalo pozitivne reakcije. Na 77. Kongresu AIPS-a učestvuju delegati iz 110 zemalja. Među njima su prvi put i predstavnici svih zemalja bivše Jugoslavije. Premijerno prisustvo na ovako važnom događaju imali su kolege iz Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Na Kogresu je bilo reči o sve težem položaju sportskih novinara u svetu, ugrožavanju prava radio reportera u Evropi, predstavnici FIFE govorili su o Svetskom prvenstvu u u fudbalu, a održane su i promocije Evropskih igara, gimnastike, sambo sporta…

Na Kongresu učestvuju i članovi Udruženja sportskih novinara Srbije. Predrag Milinković je delegat, a Sonja Nikčević već nekoliko meseci radi u adminictraciji predsednika AIPS-a Đanija Merla.

zastava-1 Evropska fudbalska Unija (UEFA) predstavila je novi sistem kvalifikacija za šampionate Evrope i najavila nastavak projekta sa AIPS-om posvećen edukaciji mladih novinara.

„Young reporters“ program uspešno je završila i naša Sonja Nikčević, koju je pre nekoliko godina predložilo Udruženje sportskih novinara Srbije. Sonja uveliko piše za AIPS magazin i vebsajt www.aipsmedia.com.

Zapažena izlaganja na 77. Kongresu u prestonici Azerbejdžana imali su članovi Univerzitetske svetske asocijacije (FISU). Govorili su o rezultatima na Univerzijadi u Kazanju i najavili takođe veliki spektakl u Gvangžuu.

Naredni Kongres AIPS-a biće održan u glavnom gradu Urugvaja Montevideu od 14 – 18. aprila 2015. godine.