Saopštenja Sve vesti

Pismo Viktoriji Boklag povodom skidanja SOS kanala sa kablovske SBB mreže

Poštovana gospođo Boklag,

Kolege sa SOS kanala prosledili su nam Vaše pismo kojim ih obaveštavate da program SOS kanala skidate sa analogne kablovske mreže, preko koje najveći broj ljudi prati program ove televizije.

Kada ste prošle godine SOS kanal skinuli sa Total TV, veliki broj gledalca je ostao bez ovog kanala, a ovom odlukom taj broj će se drastično povećati.

Mi ne želimo da ulazimo u razloge vaše namere (od kolega sa SOS kanala dobili smo informacije da oni nisu komercijalne prirode), već želimo da ukažemo na pogubne posledice ovakvog  postupka.

Kontaktirali  smo REM i dobili informaciju da je SOS kanal najzastupljenija domaća televizija u kablovskim mrežama Srbije, što znači da u celoj zemlji postoji ogroman interes za ovaj kanal. Od naših kolega širom Srbije imamo saznanja da je SOS kanal, posebno u manjim mestima i ruralnim sredinama, najzastupljeniji izvor informacija iz domaćeg sporta, posebno u sveri takozvanih “malih sportova”.

U državi, čiji je najpoznatiji brend sport, u kojoj su sportisti najbolji ambasadori, SOS kanal, kao autentična srpska sportska televizija, u svojoj tradiciji dugoj dve decenije, dao je ogroman doprinos afirmaciji srpskog sporta i srpskih sportista.

Ova  televizija, posebnu pažnju  posvećuje amaterskom sportu, malim klubovima, sportistima-invalidima, deci…Njihove akcije:  “Droga je smrt, bavite se sportom,” “Trojkom protiv droge”, “Dođite na stadion, ne navijajte iz fotelje”, “Liga budućih šampiona”… poznate su na teritoriji celog regiona.

Na Vašoj SBB platformi nalaze se uglavnom sportski kanali na kojima je zastupljen samo strani sport, pa bi ukidanje SOS kanala bio žestok udarac domaćem sportu.

Udruženje sportskih novinara Srbije smatra da je obaveza SBB (kao najvećeg  provajdera u Srbiji), da omogući iste uslove svim televizijama, da ni na koji način ne diskriminiše bilo koga, a isključenje SOS kanala svakako bi bio diskriminišući postupak.

Uvereni smo da ste razumeli našu potrebu da Vam ukažemo na interes svih sportista Srbije, gledalaca i naše esnafske organizacije da SOS kanal, kao i do sada, bude dostupan svima širom Srbije.

Možete očekivati da ćete slične reakcije imati i od Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog  komiteta, svih granskih saveza, sportskih društava i klubova, koji su svoju medijsku promociju godinama imali na ovoj televiziji, jedinoj u Srbiji koja se u tako velikom obimu bavi domaćim sportom.

U ime svih njih, naših kolega novinara ali pre svega velikog broja dece i omladine, koja prete ovu televiziju, molimo Vas da još jednom preispitate svoju odluku.

S poštovanjem

Predrag Milinković
predsednik USNS

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.