Sportske vesti Sve vesti

Pionirke i juniorke uzimaju zalet

Vrnjačka Banja je oduvek bila pravi raj za turiste i sportiste. Ovoga puta u blagodetima ovog nadaleko čuvenog turističkog centra uživaju odbojkašice Srbije u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji.

Pionirska selekcija pod dirigentskom palicom Nemanje Zekića priprema se za Evropsko a juniorke sa selektorom Vladimirom Vasovićem uzimaju zalet za Svetsko prvenstvo.

Juniorke Srbije
Pionirke Srbije

Maturantkinje u klupama

U Odbojkaškom savezu Srbije, kao i uvek, bili su izuzetno spremni. Pored priprema mislili su i na obaveze koje imaju osnovke maturantkinje.
– U selekciji je jedanaest devojčica koje očekuju prijemni ispiti za srednje škole. Zato samo angažovali i profesorke koji ih pripremaju za ono što ih očekuje na toj proveri znanja – kaže Biljana Mihajlović koordinator rada mlađih kategorija u OS Srbije

– U Vrnjačkoj Banji trenira šesnaest pionirki koje će trenirati do 19. juna a onda se selimo u Obrenovac gde ćemo sprovesti drugi deo priprema kaže selektor pionirki Nemanja Zekić.

Naravno da su reprezentativke zadovoljne boravkom i pripremama. Imaju, kažu, odlične uslove za rad, domaćini su ljubazni…Juniorska reprezentacija sastavljena je od devojaka do 20 godina starosti (2002. i mlađe)

– Na pripremama je dvadeset devojaka – raportira Vasović selektor juniorskog pogona. Mi ćemo takođe završiti prvi deo priprema 19, juna a nastaviti rad u Ubu. Tu će biti glazura sve do odlaska na Svetsko prvenstvo.

Pionirke će od 10. do 19. jula igrati sa najboljim selekcijama Hrvatske, Italije, Bugarske, Slovačke, i Rumunije. To je sastav prve grupe koja će prvi deo prvenstva odigrati u Mađarskoj. Utakmice druge grupe odigraće se u Slovačkoj.

Svetsko prvenstvo za juniorke počinje 9. jula trajaće deset dana učestvuje 16 ekipa koje biti podeljene u dve grupe a igraće se u Holandiji i Belgiji.

Stole Petković  

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.