Saopštenja Sve vesti

Petar Denda i dalje na čelu USNS

Petar Denda, novinar Radio-televizije Srbije, dobio je novi četvorogodišnji mandat na mestu predsednika Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS). Na izbornoj skupštini u Beogradu izabran je jednoglasno, kao jedini kandidat, a prisutni su bili svi članovi skupštine. Opšti je utisak – to su u svojim izlaganjima istakli i neki članovi skupštine – da je Denda svojim angažovanjem u prethodne četiri godine sasvim zaslužio novo poverenje.

Petar Denda

Novi – stari predsednik našeg esnafskog udruženja je u prethodnom mandatu pre svega obezbedio finansijsku stabilnost, zahvaljujući ogromnoj podršci Minstarstva za sport, broj članova je u prethodne četiri godine porastao do brojke 290, pokrenut je internet portal USNS, na kome se mogu naći izveštaji, reportaže i komentari naših članova. Prema mišljenju delegata Skupštine ugled i ozbiljnost tradicionalne dodele godišnjih priznanja USNS je podignuta na mnogo viši nivo u prethodnom periodu. Kroz saradnju sa Fakultetom za sportsko novinarstvo pružena je šansa i podrška mladim i neafirmisanim budućim kolegama.

Na sednici je najavljeno i formiranje Saveta novinara koje će raditi na daljem unapređenju rada Udruženja.

Izabran je i novi Izvršni odbor USNS-a u kojem su: Jovan Sekulić, Sašo Ilijoski (TV Arena), Dejan Stevović (Sportski žurnal), Zorica Đoković (TV Lav, Užice), Dušan Jocić (Narodne novine, Niš), Mirjana Novković (USN Subotice), Ljubenko Zvizdić (Radio Novi Sad), Rada Nikolić (Sport klub), Žikica Babović (portal Nova) i Predrag Dučić (Mocart sport).

Novi predsednik Nadzornog odbora USNS-a je Predrag Kovačević, predsednik USN Čačka, a članovi tog odbora su Stojan Petković (predsednik USN Kraljeva) i Aleksandar Daišević (USN Kraljevo).

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.