Komentari Sve vesti

Olgica Nikolić: Prinudno, a ne željeno rešenje

Uprava Partizana zadržala trenera i posle bruke protiv Novog Pazara

 

Izjanđale fraze o naučenim lekcijama nikako da dobiju praktičnu primenu u  Humskoj 1. Naprotiv, ekipa, struka i uprava Partizana već tri sezone čine iste greške, a ni početak četvrte ne nagoveštava da su se crno-beli dozvali pameti.

Nije smak sveta to što su prosuli tri boda u Jošanicu, jer ih se mogu naosvajati u preostalih 36 kola prvenstva. Mada su brzim gubljenjem koraka sa večitim rivalom i braniocem titule Crvenom zvezdom, rano, sami sebe uveli u rezultatsku psihozu. Nije tragedija ni to što ih je „tukao” jedan „mali” Novi Pazar, jer se slični kiksevi dešavaju i većima od Partizana. Iako je za rubriku verovali ili ne da je na terenu desetoplasiranog tima prošle Prve lige – mimo svake logike i pravde izmeštenog u najviši rang, „parni valjak” samo jednom u sedam duela izvozao pobednički krug, dva puta ostao potpuno zaglavljen, a u četiri navrata se iščupao remijima.

Čak ni sijaset individualnih grešaka, lako čitljivu taktiku i timsku nonšalanciju ne treba posmatrati fatalistički, jer se svakom mogu desiti prazni hodovi, žute minute i loši dani. Problem je to što se Savo Milošević i njegovi igrači po mantri sapliću o sopstvene noge i time daju vetar u leđa u komšijama sa „Rajka Mitića”, a ovamo im prete prekidom šampionske serije. U ovom i ovakvom Partizanu nikako da… Prestanu s biranjem utakmica i rivala za trošenje do koske, kao da se može živeti samo od odlične derbijevske statistike. Svedu na razumnu meru rupe u defanzivi, naročito tamo gde dejstvuje zadnja linija. Učine raznovrsnijim i tečnijim protok lopte na sredini terena, a ne da se čekaju nadahnuti trenuci pojedinaca. Obezbede adekvatnu podršku Umaru Sadiku u napadu, jer se ne mogu trofeji ganjati s jednim centarforom više klase. Nauče da se pare, kada ih ima dovoljno kao što se sada na sva zvona hvali uprava, moraju (na vreme) uložiti i u potrebna pojačanja.

Slabosti crno-belih viđene u ovom porazu i teškom mukom izvojevanom trijumfu protiv Napretka, odnosno gomili „malih” utakmica u eri Sava Miloševića, idu na dušu svima u vertikalnom lancu odgovornosti. S tim što nepisano sportsko pravilo kaže da u kriznim momentima prva „leti” trenerova glava. A Savina je preživela i „ružnu i tužnu igru” protiv Pazaraca, kako je sam Milošević video izdanje svojih pulena u tih 90 i kusur minuta. Samo zato što se njemu nije stvarno napuštao posao u Humskoj, u suprotnom ne bi ponudio nego dao neopozivu ostavku. I zbog toga što je sadašnja upravljačka garnitura na takvom lošem glasu kod domaćih trenera od imena, znanja i integriteta da bi radije bili bez posla nego sarađivali s njom, a ostali nisu (trenutna) opcija ekipe okupljene oko predsednika Milorada Vučelića.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.