Foto i video Nagrade Sve vesti

Dejan Stevović obeležio 2015.

Pobede i zlatne medalje naših vaterpolista u Svetskoj ligi i na Šampionatu sveta donele su mnogo radosti građanima Srbije, a tome je u značajnoj meri doprineo novinar „Sportskog žurnala“ Dejan Stevović. Na originalan način pisao je o tim uspesima, analizirao dobre i loše strane i dočarao sve ono kroz šta su prolazili igrači i stručni štab. Udruženje sportskih novinara Srbije uručilo mu je u Skupštini grada priznanje za „Novinara godine“.

Dejan– Prija kad ti kolege dodele ovakvu nagradu. Pretpostavljam da su razlozi za ovu odluku bili magazin dodatak „Sportskog žurnala“ koji uređujem i podatak da su vaterpolisti osvojili sve što se osvojiti može. Eto i ja ma toj njihovoj slavi da nešto dobijem – skromno je rekao Dejan Stevović.

Snimatelj „Sportnetvorka“ Miroslav Jeremić istakao se ekskluzivnim snimcima sa Svetskog kupa za odbojkašice, ali i još nekih takmičenja, pa mu je pripalo priznanje „Kamera godine“.

Deki-Zorica-ŽeravčićUžičanka Zorica Đoković dobila je nagradu „Branka Prelević“ za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva, dok je za „Dopisnika godine“ proglašen je njen sugrađanin Zoran Žeravčić, dopisnik „Sportskog Žurnala“.

Slobodan Jakovljević, dugogodišnji novinar i urednik novosadskog „Dnevnika“ primio je nagradu za životno delo. Isto priznanje žiri je posthumno dodelio i nedavno preminulim članovima USNS Ivici Mihajloviću iz „Sporta“, Tanjugovoj legendi Borivoju Ratkoviću, kao i Ivici Kajdočiju iz Subotice.

Specijalno priznanje za ukupan doprinos sportskom žurnalizmu primio je SOS kanal, odnosno vlasnik i urednik te televizije Dragiša Kovačević.

Na kraju svečanosti u Skupštini grada Andrija Mladenović zamenik gradonačelnika predao je trofej za najuspešnijeg sportistu pres atašeu Novaka Đokovića – Nebojši Mandrapi. Najbolji teniser sveta nalazi se na pripremama u Švajcarskoj, dok je najbolja sportistkinja Ivana Španović otputovala na odmor.

Svečanosti u Skupštini Beograda prisustvovali su brojni predstavnici medija, sportski funkcioneri i članovi porodica.