Aktivnosti Sve vesti

Novo partnerstvo

Udruženje sportskih novinara Srbije i Specijalna Olimpijada Srbije potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju. Predsednik USNS Predrag Milinković i generalni sekretar Slobodan Igrutinović postigli su dogovor sa Aleksandrom Stanojevićem, direktorom Specijalne Olimpijade Srbije na osnovu koga će se organizacija sportskih novinara aktivno uključiti u promovisanje takmičenja dece i odraslih osoba sa posebnim potrebama.

U našoj zemlji ne zna se dovoljno o aktivnostima Specijalne Olimpijade koja postoji u Srbiji od 2002. godine. USNS ubuduće će obaveštavati medije i svoje članove o takmičenjima koje organizuje Specijalna Olimpijada. Kroz reportaže i izveštaje pružiće podršku učesnicima tih sportskih događaja i upoznati javnost o naporima da se osobe sa posebnim potrebama uključe u normalan život, da pokažu svoj talenat i postanu inspiracija drugima.

Memorandum o razumevanju između USNS-a i Specijalne Olimpijade Srbije prvi je te vrste u Evropi i predstavljaće primer za druge zemlje u regionu i na evropskom kontinentu.

Asocijacija sportskih novinara Evrope na predlog Predraga Milinkovića, generalnog sekretara te organizacije potpisaće sličan ugovor sa evropskim ogrankom Specijalne Olimpijade koja sledeće godine slavi 50 godina postojanja.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.