Aktivnosti Sve vesti

Novinari protiv „Tvrđave – 021“

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditem, 3. decembra, u Novom Sadu biće održan 2. revijalni meč između Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Tvrđava -021“ i sportskih novinara novosadskih medija i dopisničkih redakcija. Prvi turnir na kojem su rekete ukrstili reprezentativci Tvrđave i novinari održan je 2019. godine, a zbog pandemije virusa korona ovaj popularan meč je izostao protekle godine. Inače, novosadska „Tvrđava“ je najborojniji stonoteniski klub osoba sa invaliditetom u našoj zemlji i osim što je jedan od najuspešnijih u našim domaćim takmićenjima, veliku pažnju posvećuje i vansprtskim programima među kojima prednjače akcije edukacije i inkluzije prevesntveno mladih u uobičajene tokove života.

I ovogodšnji meč Tvrđave i sportskih novinara je pod pokroviteljstvom Udruženja sportskih novinara Srbije.

„Prvenstveni cilj je da ovakvim akcijama Udruženje sportskih novinara Srbije doprinese popularizaciji sporta u ovoj populaciji našeg stanovništva. Osim toga, naša zemlja je jedna od najuspešnijih nacija u paraolimpijskom sportu, posebno u stonom tenisu. Organizovanjem sportskih manifestacija i drugih sadržaja u našoj novinarskoj organizaciji želimo da damo svoj nesebični doprinos u realizaciji njihovih sportskih i svih drugih životnih planova i uspeha,“ kaže predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Petar Denda.

Novinare će selektirati naša supeligaška igračica i trener u STKOI „Tvrđava -021“ Jasmina Vujkov dok će reprezentativce „Tvrđave“ predvoditi takođe superligašica i trener „Tvrđave“ Emilija Tiragić.

Revijalni meč Tvrđava – sportski novinari biće odigran u petak od 16 časova u sali Tvrđave, u mesnoj zajednici na Telepu u Novom Sadu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.