Komentari Sve vesti

Miloje Radičević: Pobednik – Ciga Sekulić!

Vanredni, ne planirani odmor (viša sila), uspešno privodim kraju, a u tome mi je obilato pomoglo i delo mog kolege po peru Jovana Sekulića. Legendarni Ciga, bard srpskog sportskog novinarstva podario je i neku vrstu spomenara namenjenog fudbalu u Beogradu.

Knjigu (bez posvete), to tek sledi, čitao sam u dahu.

Smem bez ustezanja da kažem da je taj beogradski fudbal deo mene, a i ja njega. Tri decenije vernosti. Malo kao igrač, onda sekretar u nekoliko klubova, pa novinar „Sporta“ najviše na rubrici „Beogradski fudbal“ ali i danas kada sam kao administrativac u FSO Lazarevac, na neki način indirektno sam vezan za loptanje u srpskoj prestonici. A pamtim mnogo, mnogo toga o čemu je Ciga pisao. Imena svakako. Mnoge junake iz knjige „Beogradski pobednici’ znam lično, o velikoj većini pisao… I kao što Jovan napisa, moglo je tu da se nadje još „dva miliona“ aktera sa pikanja na terenima iz kruga „dvojke“ i malo šire.

Ali, ako je svaki sagovornik pomenuo po deset imena, onda je ta brojka ogromna, baš ogromna.

Mene je razgalilo pre svega pominjanje nekih ljudi, koje moji vršnjaci ovde iz lazarevačkog atara teško da se sećaju.

Tako bivši golman Ciga Rakočević, pomenu TEK, pa levo krilo Ivu Mirosavića. Mile Vjetrović se setio golmana Bronze sa Uba, jer imena nije mogao da se seti. Eto, ja mu znam puno ime i prezime -Dragan Marković. Bronzi sam bio sekretar u TEK-u. Bora Majkić pamti Simića i Krekija iz Kolubare. Ja ih dobro poznajem. Vlada (Simić), je priznati lazarevački stomatolog. Kreki (Radmilo Djordjević), nažalost nije više mediju nama. Bio je igrač razornog šuta.

Recimo, Robija Djolović baš kao i Steva Dragišić, hvali „malog Smiljanića“ iz Lazarevca. Znam da je mislio na Marka. Moj klasić iz školskih dana. Pakao od igrača. Potvrda da se otrov drži u malim bočicama.

Ciga Sekulić je kao glodur (glavni urednik), znao da mi priredi dobru temu. Inspirativnu. I sada je probudio u meni neki motiv za piskaranje. Ako ništa drugo, ulio mi snagu da nešto zabeležim. Razmišljam ozbiljno o tome.

Ako to dolazi od od Jovana Sekulića, vredi pokušati.

I Ciga je pobednik. Bravo,majstore!

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.