Saopštenja

MIHAJLOVIĆ GUBI NA SVIM POLJIMA

Sinisa-Mihajlovic  Udruženje sportskih novinara Srbije osuđuje ponašanje selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića, koji je posle utakmice  Hrvatska – Srbija izjavio da ga ne zanima šta novinari pišu, a potom dva dana odbijao da izađe pred predstavnike medija.

Takvo ponašanje jednog fudbalskog profesionalca je  krajnje neprimereno i u suprotnosti sa  propisima FIFA i UEFA,  koji komunikaciju sa medijima tretiraju kao radnu obavezu svakog  profesionalca, a odbijanje te komunikacije sankcionišu.

Da li je potrebno podsećati gospodina  Mihajlovića, da takav odnos prema novinarima ne bi sebi mogao da dozvoli u Italiji, gde inače živi skoro 20 godina. Ako njega ne zanima šta misle mediji, zašto bi onda medije zanimalo šta misli Siniša Mihajlović, pitanje je koje se  logično nameće, a koje bi trebalo da bude odrednica za budući odnos sportskih novinara prema selektoru, koji je već više puta dokazao da nije dorastao funkciji koju obavlja.

Udruženje sportskih novinara Srbije poziva Fudbalski savez Srbije da reaguje i da podseti svog člana na uobičajene norme sportske kulture, koje važe u čitavom svetu. Sportska javnost Srbije, sa pravom očekuje da Siniša Mihajlović bude adekvatno kažnjen.