Sportske vesti Sve vesti

Marina Maljković kandidat za nagradu MOK-a

Marina Maljković

Marina Maljković

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, kandidat je za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“. Maljkovićevu je nominovao Olimpijski komitet Srbije, a u kandidaturi piše da je ona poslednjih godina postiže odlične rezultate u karijeri, kao i da u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

Dalje se navodi da je Marina postala model i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu, kao i da svojom posvećenošću i dostignućima inspiriše devojčice i žene da budu više involvirane u sport. Maljkovićeva je učestvovala na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport, dok je prošle godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i do danas je kroz osam pokrenutih programa njih 500 počelo da trenira.

Počastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Zahvalna sam što mi je Olimpijski komitet Srbije ukazao veliku čast – rekla je Maljkovićeva za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

(Foto: KSS)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.