Sportske vesti Sve vesti

Davor Štefanek sportista godine u Vojvodini

Davor Štefanek

Davor Štefanek

Srpski rvač, Davor Štefanek, izabran je za najboljeg sportistu AP Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista „Dnevnik“. Pehar osvajaču zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju uručio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, na svečanosti koja je jublirani 60. put održana u Hotelu „Novi Sad“.

Kada sam proglašen za najboljeg sportistu u „Dnevnikovom“ izboru 2014. godine, obećao sam da ću iz Rio de Žaneira doneti zlato, što se i ostvarilo, i čast mi je što sam se našao u društvu najboljih sportista kojih u Vojvodini ima mnogo – rekao je Štefanek.

Drugo mesto pripalo je veslačima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, a treće atletičarki Ivani Španović. Izabrani su i najbolji sportisti severne srpske pokrajine u 22 sportske discipline, a dodeljena su i posebna priznanja zaslužnima iz sveta sporta, među kojima su i fudbalski sudija Milorad Mažić i sportski novinar Miša Popović.

Poklone je dobilo i četvoro osvajača medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – stonoteniserke Branislava Perić-Ranković i Nada Matić, stonoteniser Mitar Palikuća i strelac Laslo Šuranji.

(Foto: subotica.info)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.