Aktivnosti Sve vesti

Majdanski biseri Miše Savićevića

.

Nova kniga sportskog novinara

Miloš Savićević Mišo iz Gornjeg Milanovca sportski novinar dugogodišnji dopisin lista Sport, objavio je ovih dana knjigu „Majdanski biseri“ To je druga po redu kniga u kojoj autor činjenicama upoznaje i čuva od zaborava istoriju fudbalskog sporta u ovom kraju podno planine Rudnik.

Prva kniga bila je posvećena klubovima Takovu i Metalcu koji su godinama bili ljuti rivali na sportkom terenu. Knjiga je odlično primljena medju čitalačkom publikom koja je sa nestrpljenjem očekivala pojavljivanje još jednog književnog štiva. Ovoga puta u centru pažnje bio je klub iz njegovog rodnom mesta Majdan nadomak Gornjeg Milanovca.

– Ova kniga prikazuje istoriju OFK Majdan i obuhvata dogadjaje od sredine prošlog veka, od osnivanja pa sve do današnjih dana – kaže Mišo.

Utisak je da ovovo drugo kazivanje fudbalske istorije Gornjeg Milanovca ima drugačiju dimenziju kazivanja. Utisak je da je napisano sa više emocija:

– Ja sam čitav sportski vek posvetio ovom klubu, najpre kao dugogodišnji igrač a kasnije i „katica za sve“ kada je bilo u pitanju dalje bitisanje kluba. Otuda možda i „opravdana“ sumnja jer me puno toga emocioalno veže za moje mesto – dodaje popisnik ove knjige.

Na promociji je bilo sotinak ljubitelja pisane reči koji su imali prilike da po prvi put vide knjigu od 130 stranica bogato ikustrovane fotografijama ekipa i pojedinaca kojisu junaci ovog književnog opusa Miše Savićevića,

Pored njegovih tadašnjih saigrača promociji su bili prisutni predstavnici sedme sile iz Užica, Kraljeva, Čačka. Sve ovo zabeležili su i novinari televizije Gornjeg Milanovca.

U sklopu ove svečanosti održan je 24. po redu turnir „San Savićko“ na kome je učestvovalo stotinak mladih spotista u četiri takmičarske discipline. Ova nadmetanja oržavaju se svake godine u isto vreme na prelepim terenima imanja Miše Savićevića koji je i glavni organizator. Sve ovo pesmom jeulwpšala grupa pevača iz mesta Majdan

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.