Sportske vesti Sve vesti

Lepa Ana na čelu muške ekipe

Ana Vukadinović (32) bila je jedini trener muške ekipe u svim rukometnim ligama Srbije. Pre četiri sezone RK Metalac pod njenom komandom uspešno je plovio Prvom ligom Srbije

 

Počela je da igra rukomet u Kraljevu, zatim je put vodio u Vrnjačku Banju pa u Tuzlu. Tamo je igrala jednu polusezonu, povredila se i usledio je povratak u Kraljevo. U međuvremenu postala je profesor fizičke kulture i želela i dalje da igra rukomet.

„Po povratku u Kraljevo imala sam želju da i dalje igram u Metalcu” – kaže Ana. „Međutim u klubu su smatrali da nema potrebe i da je bolje da preuzmem i radim sa mlađim devojčicama. Pravila sam tako selekciju iako nisam bila za tako nešto. Ipak, sam krenula pa sada radim sa dvadesetak devojčica i desetak dečaka”.

Kasnije je usledilo angažovanje u prvom muškom timu.

„Ja nisam sa njima često bila na treninzima zbog mog redovnog posla od kojeg živim. Na treninzima najčešće nije bilo ni onih najiskusnijih jer su radili i studirali van Kraljeva. No, mi smo se svi dobro znali jer su to momci sa kojima sam zajedno odrastala. Što je najvažnije svi su iz Kraljeva”.

Ipak, nije bilo svejedno krenuti u jednu takvu avanturu.

„Bilo je pomalo i straha kada sam počela da vodim mušku ekipu. Na sreću sve je ispalo drugačije. Jer svi smo porasli na tom našem čuvenom betonu u delu grada kod Zelengore. To su bili momci od 17 do 45 godina. Jednom rečju bili smo maksimalno složni”.

I utisak je da ste kao jedna porodica. Treba reći da je u timu bio i vaš rođeni brat?

„Da. to je moj stariji brat Nikola koji, naravno, nije imao ama baš nikakve privilegije. Atmosfera je bila zaista odlična. I na terenu i na klupi i na putovanjima. Naime, mi smo često bili na točkovima i kada smo gosti i kada smo rivale dočekivali u drugim gradovima. To nas je još više zbližilo. Kasnije je bilo nešto sasvim drugo kada igrali smo pred našim navijačima u novoizgrađenoj hali sportova” – podseća Ana.

Sigurne igre u toj sezoni davale su treneru mogućnost da u vatru ubacuje i mlade neafirmisane igrače koji su kasnije postali okosnica ekipe.

„Mladi igrači su imali više prostora da zaigraju jer smo u nastavku bili rasterećeni. Moralo je tako da se postupa jer je smena generacija tada bila na vidiku”,  rekla je na kraju Ana Vukadinović, trener muškog tima, koja pleni i izgledom ali i nezaobilaznom leptir mašnom.

Stole Petković

 

 

RUKOMET LEPA PROŠLOST

Ana već tri godine ne radi kao trener u RK Metalac.

„Nisam u klubu i žao mi je zbog toga ali moram da mislim i na svoju budućnost. Jedno vreme bila sam u Bosni sada sam u Kraljevu a sutra ko zna gde. Inače, sport mi je u duši i kada imam vremena odgledam poneku utakmicu, nije važno koji sport”.

 

NIŠTA (NE)OBIČNO !

Dok je Ana vodila brigu o muškom pogonu Metalca njen kolega i bivši trener Aleksandar Nestorović je bio na čelu ženske ekipe koja se tada nadmetala u Super B ligi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.