Sportske vesti Sve vesti

Kosovski odbojkaški savez zvanično u CEV, Srbija bila protiv

vanja-grbic

Odbojkaški savez Kosova danas je na Kongresu u Luksemburgu zvanično postao 56. član Evropske federacije (CEV), ali je delegacija Srbije ovog puta bila protiv te odluke.

Prema pravilima nije bilo glasanja i diskutovanja, jer je prijemom u FIVB kosovski savez automatski ušao i u kontinentalnu federaciju, ali je za razliku od Nenada Golijanina, koji je bio uzdržan, sada Vladimir Grbić izneo stav Srbije protiv. Prvi potpredsednik OSS i kandidat za novog predsednika obratio se delegatima i rekao:

Predsedniče Boričiću, predsedniče Grasa, poštovani delegati, dame i gospodo, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i savetodavnom mišljenju Međnarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti, dužnost mi je da vas, u svojstvu predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije, obavestim o stavu Vlade Republike Srbije koja se protivi priznavanju takozvane Republike Kosovo. Saglasno tome, Odbojkaški savez Srbije je protiv prijema Odbojkaškog saveza takozvane Republike Kosova, kao punopravnog člana FIVB – rekao je Grbić.

(Foto: Arhiva Večernjih novosti)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.