Sportske vesti Sve vesti

Kapitalno delo novinara Miše Savičevića

Prošlog vikenda svetlost dana ugledala je knjiga sportskog novinara Miše Savićevića Savićka. Glavni junaci su vodeći lokalni klubovi iz Gornjeg Milanovca a akcenat pisca stavljen je na dosadašnja 52 fudbalska derbija. Ova knjiga bogato je opremljena a na 250 stranica prikazana je istorija življenja i nadmetanja ova dva fudbalska kolektiva koje prati i sijaset vrednih fotografija.

– Bila je moja velika zelja želja da sve događaje koji su pratili susrete ova dva kluba, pre, za vreme i posle odigranih susreta prikažem na jednom mestu u knjizi koja će se nadam se dopasti čitaocima, svima koji su pratili ove duele ali i mladima koji treba da znaju kako se to nekada igralo i družilo i na terenu i van njega – kaže Mišo Savićević, veliki sportski pre svega fudbaski enuzijasta koji se ovom prilikom zahvalio na svesrdnoj pomoći njegovih prijatelja, ljudi iz ova ova dva fudbalska kolektiva, kolega novinara i naravno učesnika nekih od derbija.

Prvo predstavljanje bilo je na dan mladog Svetog Nikole na imanju Savićevića gde se nalaze prelepi travnati tereni uz prisustevo porodice u užeg kruga kolega i prijatelja. Prava promocija biće na programu uskoro. Na kraju treba istači da je ovom knjigom autor ostvario cilj. „Pomirio“ je „Nepoverljivo“ – Takovo i Metalac.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.