Nagrade Sve vesti

Ivana Španović i Novak Đoković najbolji u izboru našeg udruženja

Svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i trostruki teniski grend slem šampion Novak Đoković proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2023. godini u tradicionalnom izboru našeg udruženja.

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljene su i godišnje novinarske nagrade, a sve prisutne su najpre pozdravili predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Petar Denda i generalni sekretar Sportskog sveza Srbije Goran Marinković.

Nagradu „Zlatno pero” namenjenu najuspešnijem novinaru u pisanim medijima zaslužio je Aleksandar Joksić iz „Mocart sporta”, koji već godinama prati FK Partizan.

Darko Plavšić sa „Sport kluba” dobio je nagradu Zlatni mikrofon, posle sjajnih prenosa sa Svetskog košarkaškog prvenstva u Manili prošle godine. Ivan Džodić iz „Mocart sporta” nagrađen je za ekskluzivu godine pošto je prvi objavio da će Sergej Milinković-Savić karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Najbolji mladi novinari u pisanim i elektronskim medijima su Elena Deleva iz „Sportskog žurnala” i Uroš Samardžić sa „Arene sport”.

Ove godine nije bilo nagrade za ekskluzivni TV prilog, je je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda sa prvom izjavom Boriše Simanića posle operacije bubrega, a kao najbolja TV priča nagrađena je „Kako smo zavoleli basket” Vladimira Pajića.

Kristina Tomić sa „Arene sport” autor je izdavačkog poduhvata godine u elektronskom novinarstvu za serijal „Oni vole Srbiju”. Novinar „Politike” Aleksandar Miletić je nagrađen u kategoriji za izdavački poduhvat u pisanom novinarstvu, kao autor knjige „Dušan Ivković: Moj krst, moja priča – nezavršena biografija”.

Nina Kolundžija sa TV Prva je dobila je specijalnu nagradu „Branka Prelević“, dok je priznanje za kameru pripalo Jovanu Jovanoviću. Najbolje fotografije prošle godine napravila je Dragana Stjepanović.

Za dopisnika godine izabran je novinar „Mocart sporta” Miljan Minić iz Novog Pazara, koji je naročito detaljno ispratio euforiju nastalu dolaskom Adema Ljajića i Sejdube Sume u klub.

Dušan Babović, dugogodišnji fotoreporter Sporta i Radovan Maksimović, direktor produkcijske kuće “Sportnetvork” dobitnici su nagrade za životno delo, a jedna je dodeljena i posthumno prerano preminulom Arseniju Šoškiću, dugogodišnjem uredniku sportske rubrike u „Večernjim novostima”.

Svi nagrađeni dobili su poklone kompanija Sterling i Siptrejd, prijatelja Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je Studentsko odmaralište Beograd, kao i prethodne godine,  za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak sa punim pansionom na Zlatiboru u trajanju od pet dana.

Dobitnici nagrada “Zlatno pero” i “Zlatni mikrofon”, kao i najbolji mladi novinari u pisanim i elektronskim medijima dobili su i specijalan poklon, knjigu “Sergije Lukač – Prometej novinarstva” autora Radivoja Petrovića i Slobodana Penezića, a povedena je i inicijativa da ubuduće neka od naših nagrada ponese ime ovog velikana srpskog i jugoslovenskog novinarstva.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.