Nagrade Sve vesti

Ivana i Novak ponovo najbolji, Dejan Stevović novinar godine

Žiri Udruženja sportskih novinara Srbije proglasio je za „Sportistu godine“ tenisera Novaka Đokovića, a za najbolju sportiskinju, atletičarku Ivanu Španović.

Na redovnoj godišnjoj sednici koja je održana u Beogradu, žiri je dodelio i tradicionalne nagrade najuspešnijim medijskim poslenicima.

Nagrada „Novinar godine“ pripala je Dejanu Stevoviću, novinaru „Sportskog žurnala“, dok je „Kamera godine“ dodeljena Miroslavu Jeremiću, snimatelju agencije „Sportnetwork“.

Priznanje „Branka Prelević“ za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva pripalo je Zorici Đoković, novinarki užičkog nedeljnika „Vesti“, za „Dopisnika godine“, proglašen je njen sugrađanin Zoran Žeravčić, dopisnik „Sportskog Žurnala“.

Najznačajnije priznanje „Životno delo“ pripalo je Slobodanu Jakovljeviću, dugogodišnjem novinaru i uredniku novosadskog „Dnevnika“ . Isto priznanje žiri je posthumno dodelio i nedavno preminulim članovima USNS, Ivici Mihajloviću i Borivoju Ratkoviću iz Beograda, kao i Ivici Kajdočiju iz Subotice.

Specijalno priznanje za ukupan doprinos sportskom žurnalizmu dobija SOS kanal.

Sedmočlani žiri radio je u sastavu: Stevan Kovačević (Radio Beograd-predsednik) i članovi: Zoran Marković (RTS), Jovan Jovanović (Sport), Predrag Sarić (Sportski Žurnal), Aleksandar Cvejić (Agencija Info centar), Dragiša Kovačević (SOS kanal), Mirko Kovačević (DNV, Novi Sad). Sve odluke usvojene su jednoglasno.

Dodela priznanja obaviće se 28.12.2015. godine u 14 h u Svečanoj dvorani Skupštine grada Beograda.