Sportske vesti Sve vesti

Ilija Katić: Sećanje na veliki jubilej

.

Pola veka od prvog potpisa za “crno-bele”

Ilija Katić nekadašnji fudbaler Partizana, potom reprezentativac Jugoslavije, četrnaest nastupa, i dugogodišnji internacionalac proslavio je pre tri godine veliki jubilej – pedeset godina od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa beogradskim Partizanom. Toga dana upriličen je još jedan jubilej. Ilija je proslavio 75. rođendan. Slavlje je bilo organizovano u domu nekadašnjeg fudbalskog asa u naselju Ribnica nadomak Kraljeva.

I dalje super aktivan

Tri godine kasnije posetili smo bivšeg Partizanovog asa. Pokazivao je „na licu mesta“ da još uvek nije zaboravio na fudbalske bravure. Sve to šutevi, prijem i na kraju vešto pimplanje pratili su oni najmlađi njegovi unučići i klinci iz obližnjeg komšiluka. I opet aplauzi. Kao nekada…

Za ovu priliku organizovana je skromna svečanost sa bogatom trpezom. Za stolom šira porodica i najuži deo prijatelja koje su ićem i pićem sve vreme nudile supruga Slavica i ćerke Marija i Jelena. Naravno, da sve ovo nije moglo proći bez predstavnika „sedme sile“ a priče o uspešnoj karijeri upijali su i oni najmlađi – unučad popularnog deke Jana i Filip.

I sve je bilo, a kako bi drugačije, u znaku Partizana. Gosti su imali prilike da razgledaju dresove u kojima je slavljenik tokom karijere nastupao na utakmicama u nekoliko klubova kao i sportske opreme koja je ostala kao uspomena od klubova i reprezentacija protiv kojih je nastupao.

Sve je bilo na visokom nivou baš kao i slike, ulje na platnu, supruge Slavice koje krase prostorije porodične kuće. Naravno, bez slavljeničke torte se nije moglo. Na njoj, a šta bi drugo, dominirao je grb crno – belih. Jeli su je u slast prisutni navijači oba tabora koji čine „večiti derbi“.

Na kraju pao je dogovor da sličan skup bude organizovan na isteku šeste decenije od kada je Katić po prvi put obukao dres crno – bele boje. Vidimo se za deset godina.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.