Sportske vesti Sve vesti

Goč oaza za buduće asove

Tri generacije Brđovića
na jednom mestu

Goč planinska lepotica na domak Kraljeva po 22. put bila je domaćin čuvenog odbojkaškog kampa „Dejan Brđović“. I ovoga puta sve je vrvilo od mladosti od odbojkaških talenata od kojih će svakako u skoroj budućnosti na desetine njih biti oslonci neke od ekipa iz elitnih liga.

– Veliki broj mladih, oko dve stotine. devojaka, prijavilo se, kao i ranijih godina, na ovogodišnje druženje na kome su ili sticali ili nadgrađivali znanje i umeće sa odbojkaškom loptom. Sa njima su radili provereni treneri iz naših najeminentnijih klubova – kaže direktor kampa mlada i ambiciozna Ana Brđović, ćerka osnivača kampa, pokojnog Dejana Brđovića.

A treneri su u dve smene bili Goran Ilić (internacionalac), Nikola Jerković (Inđija), Albin Zoranić i Reihan Hočanin (Novi Pazar), Hari Nakovski (Makedonija) i Željko Grujić iz Uba.

– Nakovski je doputovao sa 40 devojaka a sa Željkom Grujićem krenulo je 15 devojčica iz podmlatka Uba. – dodaje Ana.

Treninzi su organizovani dva puta dnevno u savremeno opremljenom balonu. Naravno, bez razonode se nije moglo pa su odbojkašice u pratnji Dragana Nikolića, „katice za sve“ kada je rad u kampu u pitanju, odlazile u duge planinske šetnje i na obližnje kupalište. Svi su zadovoljni. O tome Mirjana Musulin kaže:

– Ja sam prezadovoljna boravkom i radom ovde na kapnu. Devojke su radile maksimalno, disciplinovano a treneri su posebna priča. Njihovo zalaganje zaslužuje sve pohvale. Ovo je moj „debi“ na jednom kampu ali, svakako, ne i poslednji.

Rukovodstvo kampa je prezadovoljno uslovima. Posle prošlogodišnjeg odlaska na Divčibare ponovo su na Goču gde će svakako i narednih godina biti dragi gosti ljubaznog osoblja

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.