Saopštenja Sve vesti

FK Žarkovo zabranilo novinaru da uđe u press ložu

sportski-zurnal

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje sprečavanje novinara Sportskog žurnala da uđe u novinarsku ložu stadiona „Kralj Petar Prvi“ na fudbalskoj utakmici osmine finala Kupa Srbije između Žarkova i Partizana. Zbog ljutnje čelnika FK Žarkovo na Sportski žurnal, akreditovanom novinaru tog lista zabranjeno je da uđe u prostor predviđen za profesionalne predstavnike „sedme sile“ i savetovano mu je da kupi ulaznicu i ode na tribinu.

Ovo je još jedan primer kršenja prava na rad sportskih novinara, atak na slobodu izveštavanja i dokaz koliko smo daleko od nivoa koji vlada na sportskim borilištima u uređenim državama. Koji je sledeći potez? Možda poziv na linč i fizčki obračun sa novinarima koji ne pišu u skladu sa željama rukovodstva fudbalskog kluba Žarkovo ili bilo kog drugog kluba u Srbiji.

Sportski žurnal je sportski dnevni list sa tradicijom i ugledom ne samo u našoj zemlji, već i u regionu. Tražimo od Zajednice fudbalskih klubova Superlige, Fudbalskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i ostalih relevantnih organizacija u našoj zemlji da obezbede profesionalne uslove svakom novinaru na sportskim takmičenjima u našoj zemlji.

Ukoliko fudbalski klub Žarkovo nastavi da krši prava novinara Sportskog žurnala obavestićemo Međunarodnu asocijaciju sportskih novinara (AIPS), koja će tražiti reakciju Evropske fudbalske unije (UEFA) i naših državnih organa.

Izvršni odnor USNS

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.