Sportske vesti Sve vesti

Druženje sportskih novinara u gradu na Moravi

Sportski novinari Regiona Zapadne Srbije redovno održavaju drugarske odnose iskazane kroz susrete i druženja u svojim gradovima. Pre desetak dana bili su zajedno novinari Kraljeva i Užica. Susret je bio u gradu na Đetini.

I sada se susret dogodio pokraj reke, ovoga puta pored Zapadne Morave. Domaćin je bio doajen sportskog novinarstva Aco Stefanović, dugogodišnji dopisnik lista Sport iz Čačka i okoline.

Druženje je počelo nešto pre podneva a na „sastanku“ su bili potpisnik ovih redova iz Kraljeva i predstavnici sportske sedme sile iz Užica Zorica Đoković Irić i Dragan Pejić I Zoran Kanački.

Goste je, u daleko poznatom kafiću „Kod Vrcala“ stecištu okupljanja uglavnom sportista Čačka, dočekao upravo Aco Stefanović.

– Drago mi je da vas vidim jer sam sa velikim oduševljenjem primio dojavu da ćete biti moji gosti. Drago mi je da redovno održavamo drugarske odnose da se posećujemo i to je prilika da popričamo o svemu i onome što je bilo i što će biti – rekao je Aco.

Bila je to zaista prilika da se svi podsete na lepe dane kada je pisana reč, pre svega, bila veoma značajna kada su u pitanju sportska zbivanja na terenima i oko njega.

Iz Kraljeva je u posetu čuvenom Acu došao i Ilija Katić nekadašnji fudbalski reprezentativac.

– Načuo sam da su svi novinari pa i domaćin simpatizeri Partizana – kaže u šali popularni fudbaler, pa sam odlučio da i ja pozdravim doajena koji je svojevremeno pisao i o meni .

Slučaj je hteo da je Ilija na šetalištu sreo srodnu dušu i dugo razgovarao sa Radonjićem nekadašnjim asom FK Borac.

Ovo druženje novinara zabeleženo je kamerom TV Lav iz Užica sa izjavama svih aktera. Na kraju dogovoreno je i druženje u nekom od gradova u kojima na najbolji način bitišu Udruženja sportskih novinara Niš, Kruševac, Kraljevo, Gornji Milanovac…

– A u Čačak ćemo opet u Oktobru, tada će Aco proslaviti devedeseti rođendan – dobacio je na kraju Dragan Pejić.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.