Sportske vesti Sve vesti

Dragan Pejić o užičkoj košarci

U Užicu je u Kuturnom centru održana promocija knjige sportskog novinara Dragana Pejića „Od stare do nove Slobode“. U njoj je autor opisao jedan dug period od prvih koraka, Odnosno od vremena kada je počela igra pod koševima u gradu na Djetini. U sali Kulturnog centra promociji je prisustvovalo stotinak ljubitelja pisane reši od kijih je, naravno, bilo najviše onih koji su godinama bili u dosluhu sa ovim sportom kao igrači, treneri a kasnije agilni sportski radnici u klubovima ili Košarkaškom savezu.

dig
dig

Na podijumu pored autora i voditeljke programa sportske novinarke Zorice Djoković Irić, bili su Obrad Dodić recenzent, novinar iz Bajine Baštre, Slobodan Janković, nekada igrač, uspeđšni trener, jednom rečju legenda užičke košarke i jedan iz mladje generacije Nikola Otašević, dugogodišnji igrač ovog kluba- Svi oni su emotivno govorili o stvaranju košarke u ovom gradu i naravno o knjizi koja je naišla na veliki odjek medju sportistima i sportskim radnicima.

O svom pisanom delu, trećoj po redu samostalnoj knjizi na temu košarke, govorio je i sam autor koji se tom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli da ovaj košarkaški almanah ugleda svetlost dana.

Promociji su prisustvovali i sportski novinari Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Požege i Čačka. Neki od njih su se već ogledali kao autori knjiga sličnog sadržaja. Nema sumnje da je ova promocija bila i inicijelna kapisla da se uskoro   u svetu sportske beletristike nadje još koja knjiga sa sportskom tematikom

Stole Petković

dav

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.