Aktivnosti Sve vesti

Delegacija našeg udruženja na konferenciji „Sport za državu, država za sport“u Severnoj Makedoniji

U Vladi Republike Severne Makedonije održana je konferencija „Sport za državu, država za sport“ u organizaciji Asocijacije sportskih novinara Severne Makedonije i nacionalnog Olimpijskog Komiteta. Cilj konferencije bio je unapredjenje sportske politike i uloge države u sportu i sporta u državi, sa fokusom na eliminaciju svih devijantnih pojava, dopinga, huliganstva i kriminala. Konferenciju je otvorio Predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev.

U radu konferencije, pored domaćina, učestvovali su Predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije Božidar Maljković, direktor Olimpijskog komiteta Crne Gore Predrag Marsenić, predsednici Nacionalnih Udruženja sportskih novinara sa prostora bivše Jugoslavije, kao i čelnici Udruženja iz Grčke, Bugarske i Madjarske.

Tom prilikom, Predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Petar Denda govorio je o značaju uloge drzave ali i novinara u izradi Nacionalne strategije za sport u delu školskog i predškolskog sporta. Na kraju Konferencije, Sekretar evropske Asocijacije sportskih novinara Predrag Milinković, uručio je priznanja ovog udruženja, Vasilu Tupurkovskom, Predsedniku Olimpijskog Komiteta Severne Makedonije i Bošku Trpevskom, Predsedniku Asocijacije sportskih novinara Severne Makedonije.

Predrag Milinković sa Vasilom Tupurkovskim i Boškom Trpevskim

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.