Komentari Sve vesti

Dejan Stevović: Moj prijatelj Uba

Na stranu što mi je sa decom prijatelj iz škole, Nemanja Ubović (u daljem tekstu Uba) mi je oduvek bio drag. Još iz dana kada ga je deda čini mi se dovodio na Tašmajdan, želeći da unuk stigne do nekih visina. I stigao je, svetska bronza, MVP juniorskog prvenstva sveta, Kup šampiona, Svetske lige…

U generaciji meni omiljenog Mugošinog Beograda braće Rašović, Basare, Marka Petkovića, Vukićevića, Genčića… Kasnije Vojvodina, pa Italija, Mađarska, Španija. I svuda utisak poštenog karakternog momka, sportski vaspitanog da pobeđuje.

U januaru smo sedeli.

Ushićen:

-Odlično mi ide u Sabadelju. Dobro igram. Ono što je važnije supruga i ja cekamo prinovu.

Tužan:

– Žao mi je što više nisam u reprezentaciji, možda dobijem šansu posle Rija.

Rekao sam tada;

– Glupo zvuči, ali mnogo si fin. Da si malo drčniji, bezobrazniji i u bazenu a i malo van njega…

– Eh… Nemoj ovo da pišeš samo ti kažem.

Tada nije ni slutio da će ovih dana trpeti velike uvrede na društvenim mrežama. U duelu sa Terasom, „tukao“ se sa bekom Guteresom i tom prilikom razmenili i neke „nežnosti“. Španac njemu srpsko sranje, a Uba njemu nešto kao ej bre gejčino.

Naravno na španskom. Problem je što Guteres jeste gej i celu priču je iskoristio da posle meča podigne celu LGBT u Španiji kako je povređen rečima tog užasnog stranca, kako to ne sme da se dozvoli, neka to radi u svojoj zemlji, trt mrt. On bi više trt ali dobro.

I sad kad pričam sa Ubom:

– Šta uradi nesrećo gde geja da nazoves gejčinom (msm znate na našem).

Uba neće ništa za novine, ni za fejs.

– Kad se sve završi daću izjavu.

Taj moj fini, lepo vaspitani, pošteni Uba nadrlja ,na društvenim mrežama ga ovi napadaju, klub ga brani. Ali brane ga i mnogi drugi koji dobro poznaju Guteresa jer tom geju nije prvi put da pravi scene i traži javnu podršku zbog svog seksualnog opredeljenja na koje svakako ima pravo.

Problem je jedino što nama to, kada se svađamo, gejčino (msm na srpskom znate) dođe kao dobar dan i da Ubi u žaru borbe dok se pod vodom bori da izađe na površinu na kraj pameti nije da rival preferira isti pol. Pa i da je znao…

Kako god čekajući prinovu, Uba čeka i odluku Španaca i nada se da će istina izaći na videlo.

– Onda ću da pričam. Mada…

Nema sumnje da će biti nekog kompromisa ali nema ni sumnje da će pirovom pobedom Guteres ipak izgubiti.

Gej je čovek ali kada je gej karakterna peder…ina spasa nema. A Uba će igrati i dalje, boriti se i sanjati povratak na utakmice koje počinju sa „Bože pravde“.

Toliko

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.