Sportske vesti Sve vesti

Akcija SSS: Budi zdrava-vežbaj sa nama

Sportski savez Srbije, u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima, otpočeo je akciju besplatne rekreacije za žene „Budi zdrava – vežbaj sa nama“. Polaznici edukacije, koju je upravo SSS pomogao, za operativne trenere iz 2019. i 2020. godine, njih 100, vode treninge namenjene pre svega damama.

– Sportski savez Srbije se trudi da svake godine pokrene barem jednu novu akciju. Tako smo ovaj put odlučili da više pažnje posvetimo damama. Žene u sportu ne smemo izostaviti. Zdravlje i rekreacija su veoma bitni i verujem da će ovaj projekat doprineti poboljšanju opšteg stanja – rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Na njegove reči nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković:

– Drago nam je što negujemo odlične odnose sa kolegama. Tako smo zahvaljujući Savezu Srbije za bodibildin, fitnes, bodifitnes i aerobik drugu godinu zaredom stručno usavršavali mlade ljude. Kolege iz teritorijalnih sportskih saveza su na svojim opštinama obezbedili besplatne termine u halama i realizovali akciju „Budi zdrava – vežbaj sa nama“. Sada imamo u preko 30 opština širom Srbije u kojima će se sprovoditi rekreacija koja je potpuno besplatna, vođena od strane licenciranih trenera, zanimljiva i sto je veoma bitno kontinuirana – rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Tokom septembra meseca žene su vežbale i priključile akciji zahvaljujući teritorijalnim sportskim savezima u: Somboru, Zrenjaninu, Kanjiži, Vršcu, Pančevu, Velikoj Plani, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Inđiji, Novom Pazaru, Bujanovcu, Ćupriji, Zaječaru, Ljuboviji, Aleksincu, Kragujevcu, Prokuplju, Čačku. Do sredine oktobra akcija će biti pokrenuta u još 14 opština. Za treninge Sportski savez je donirao strunjače, a u narednom periodu osmišljeni su i dodatni programi i pokloni za žene koje su najredovnije na treninzima.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.