Nagrade Saopštenja Sve vesti

Viktor Nemeš i Tijana Bošković najbolji u izboru USNS

USNS sportisti godine

Udruženje sportskih novinara Srbije za najbolje sportiste u 2017. godini proglasilo je rvača Viktora Nemeša i odbojkašicu Tijanu Bošković.

U žiriju su pored uglednih novinara bili i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predstavnik Sportskog saveza Srbije atletska legenda Dane Korica.

Za izbor svetskog prvaka Viktora Nemeša nije bilo dileme, dok je u ženskoj konkurenciji odlučio jedan glas između Tijane Bošković, Ivane Španović i Milice Mandić. Pobedila je najbolja odbojkašica Evrope.

O tradicionalnim godišnjim nagradama za novinare, fotoreportere i snimatelje odlučivali su isključivo novinari – profesionalci i veterani: Stevan Kovačević, Radovan Maksimović, Predrag Milinković, Branimir Vasić, Milan Simić, Zoran Stojadinović i Aleksandar Stefanović. Njihove odluke potvrdio je Izvršni odbor USNS na sednici 26. decembra.

Nagradu za „Novinara godine“ dobili su Slobodan Maletić iz Radio Beograda (elektronski mediji) i Milun Nešović iz Sportskog žurnala (pisani mediji).

Trofej „Kamera godine“ ide u ruke Siniši Svijiću iz TV Arene.

Dopisnik godine je Miroslav Ristić iz Čačka, član redakcije „Sportski žurnal“.

Nagradu „Branka Prelević“ zaslužila je Biljana Kostreš iz „Sportskog žurnala“

Specijalno priznanje za „Izdavački poduhvat godine“ biće dodeljen Vladimiru Pajiću iz „PGM Networka“ za dokumentarni film „250 stepenika“.

„Ekskluzivu godine“ objavio je Branko Spasojević iz „Sportskog žurnala“ dan nakon osvojene titule FK Partizan kad je napisao da trener Marko Nikolić prelazi u Videoton.

Nagrada za „Životno delo“ biće uručena: Živku Baljkasu (Politika), Miodragu Simeunoviću (Sportski žurnal), Đorđu Đeniću (Radio Beograd, JU Info kanal i Vrele gume), Siniši Ružičiću (Politika ekspres) i Edu Crnaliću (Narodne novine i Niška televizija).

Ceremonija dodele nagrada i priznanja biće održana u Skupštini grada krajem januara ili početkom februara o ćemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Predsednik USNS
Predrag Milinković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.