Sportske vesti Sve vesti

Vaterpolo savez novogodišnjim koktelom obeležio sjajnu godinu

Koktel VSS

Koktel VSS

Večeras je održan tradicionalni novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije, na kojem je prisustvovao i predsednik države, Tomislav Nikolić. Prvi čovek Vaterpolo saveza, Milorad Krivokapić, istakao je da su svi ponosni na odličnu godinu, u kojoj je Srbija stigla i do toliko željene zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

– Ponosni smo na godinu, na sjajne momke i njihovog selektora Dejana Savića. Prvo smo u izvanredno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlato. Isti rezultat je ostvaren i na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Kruna fantastične godine je zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju. Želim da pohvalim i devojke koje su pokazale napredak u svakom pogledu.Naša organizacija je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama. Veliku zahvalnost za pomoć i podršku želim da iskažem predsedniku Nikoliću, Vladi Republike Srbije i brojnim sponzorima. Bez njih ne bi ostvarili o vakve rezultate. Pozvam vas da sutra dodjete na utakmicu Srbije i Tima sveta i da pozdravite naše vaterpoliste pre svih sjajne momke Živka Gocića i Slobodana Nikića koji se opraštaju od reprezentacije.

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je:

– Za vas postoji samo dilema hoćete li biti prvi. Navikli ste nas i ko zna, neka druga medalja bi možda razočarala naciju. Ove godine mi je medalja u Beogradu draža iako olimpijsko zlato ima svoj sjaj. Draga mi je i ona pre dve godine osvojena u Budimpešti. Tada me je madjarski predsednik pozvao misleći da će da se raduje da bi mi pobedu čestitao već na poluvremenu. Nastavite ovako, radujte svoj narod, to je najveća i najlepša obaveza.

Predsedniku Nikoliću i svim sponzorima uručena je Plaketa VSS u znak zahvalnosti za podršku i pomoć u proteklom periodu, dok je vaterpolistima uručeno priznanje „Vaterpolo heroj“, koje je ustanovljeno na sednici Skupštine VSS. Plakete su dobili i članovi stručnog štaba, a selektor Dejan Savić kazao je:

– Izuzetna godina je za nama. Zahvalan sam državi, sponzorima ,igračima i saradnicima. Završiću rečenicom koja neće biti nadam se shvaćena pogrešno – Srbija do Tokija 2020 – poručio je Savić.

(Foto: VSS)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.